Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Голямата група мигранти е разкрита и задържана в района на километър 200 на магистрала "Тракия" в посока София.
Снимка: Тодор Стоилов, Пресс тв
Голямата група мигранти е разкрита и задържана в района на километър 200 на магистрала "Тракия" в посока София. Снимка: Тодор Стоилов, Пресс тв

В района на километър 200 в посока София на магистрала "Тракия" днес преди обяд са задържани около 45 мигранти, потвърдиха от полицията в Стара Загора. Районът е между Стара Загора и Чирпан, мигрантите били наблъскани в малък камион, който бил спрян за проверка. Според първоначалната информация, чужденците се представят за афганистанци. В момента ги извозват към полицията в Стара Загора, където ще бъдат задържани, преди да бъдат изпратени в лагера за мигранти в Любимец. 

Снимки от задържането им са направили пътници, преминали случайно край групата. Снимките са предоставени на казанлъшкия сайт "Пресс тв". Камионът, с който са пътували чужденците, е задържан, в акцията по прибирането на мигрантите са се включили 4 полицейски патрулки, казаха очевидци. 

Точно преди седмица в района на новозагорските села Радево и Езеро бе задържана друга голяма група мигранти - около 50 души, повечето от които - млади мъже. Явно те са били изоставени там от каналджия, който им е помогнал да се доберат от турската граница до землището на Нова Загора.