Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдебна палата Велико Търново
СНИМКА: Архив
Съдебна палата Велико Търново СНИМКА: Архив

Окръжна прокуратура Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу Владимир В., на 39 години, за убийство на мъж и причиняване на телесни повреди на три лица - престъпление по чл. 116 от НК, съобщиха от прокуратурата.

Обвинението срещу Владимир е за това, че на 12.07.2020 г.  в свищовска механа, по хулигански подбуди и с особена жестокост умишлено умъртвил Валентин Г., на 45 години и умишлено причинил телесни повреди на повече от едно лице – леки тесни повреди на И. Г., М. Г. и О. А.

На 11.07.2020 г. пострадалият, заедно с баща си И. Г. и брат си М. Г., съпругите им, О. А. и други работници от семейната им фирма посетили механа в града, за да отпразнуват края на жътвата. Докато били в заведението, възникнал конфликт между тяхната компания и група жени, празнуващи рожден ден. Дамите се оплакали на сервитьора, че О. А. постоянно ги притеснява. Пострадалите били предупредени да не безпокоят останалите посетители или ще бъдат изгонени от заведението. Засегнати от това, те потърсили обяснение от обвиняемия - син на управителката на заведението. Конфликтът постепенно ескалирал и спорът между пострадалите и обвиняемия прераснал в сбиване. В резултат на побоя, нанесен от обвиняемия, Валентин Г. получил травми, несъвместими с живота.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.