Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдът в Пловдив заседава, без обвиняемият да присъства по негово желания.
Снимка: Апелативен съд - Пловдив
Съдът в Пловдив заседава, без обвиняемият да присъства по негово желания. Снимка: Апелативен съд - Пловдив

Пловдивският апелативен съд остави в ареста обвинения в убийство старозагорец Владимир Василев,  като потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" и отхвърли като неоснователна жалбата му за промяната й в "домашен арест" или "парична гаранция".
Срещу Василев е повдигнато обвинение за това, че на 24.03.2021 г. в Стара Загора, в офис на собствената му фирма за бързи кредити, е убил с пистолет Станимир Иванов- Стамбето. Пострадалият работил от няколко години за обвиняемия, убийството е извършено със законно притежаван пистолет.

Апелативният съд прецени, че от събраните по делото доказателства не е разколебано обоснованото предположение, че Владимир Василев е съпричастен към престъплението, в което е обвинен за предумишлено убийство, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Магистратите смятат, че убийството не е извършено под въздействието на физиологичен афект, а обвиняемият се е подготвил предварително за него. Отпратил служителката си и останал сам с пострадалия и брат си, като преди това изключил охранителните камери в помещението.

Твърдението, че е стрелял при самозащита, защото пострадалият извадил нож, се опровергава от доказателствата по делото. Действително е намерен сгъваем нож, но той е бил в дрехите на пострадалия.

Апелативните магистрати приемат,че има опасност при по-лека мярка за неотклонение Василев да се укрие или да извърши престъпление.

Делото се разгледа в отсъствието на обвиняемия по негова изрична писмена молба, в която се казва, че не желае да присъства на процеса.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.