Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Издирваната за опит за убийство на собствената си сестра Юмиш Мехмедова е намерена преди обед днес. Бродела в района на стражишкото с.Лозен, където живее семейството, съобщиха от ОДМВР. Прокуратурата ще прецени къде да бъде настанена. Юмиш е психично болна и поне два пъти е лекувана в психиатрия.

В четвъртък младата жена заключила майка си в стопанска постройка и намушкала 13-годишната си сестра с нож в гърдите, корема и гърба. Пострадалото момиче е в интензивното отделение на областната болница във Велико Търново след тежка операция и с опасност за живота. След кървавата драма извършителката бе в неизвестност. Избягала по жълти джапанки и последно я видели в района на автогарата в с.Камен около 16 ч. на 27 януари, стана ясно от апел на полицията за съдействие в издирването й.
Доброволци и полицаи обхождаха землищата на Лозен и съседните села, за да търсят Юмиш след извършеното от нея тежко криминално престъпление. Жители на селото разказаха, че в акцията са включени и следови кучета. Тя от години страда от параноидна шизофрения и е затваряна в психиатрията в Церова кория. Често напускала дома си, скитала се в продължение на 3-4 дни и след това се прибирала. Какво е отключило агресията спрямо малката й сестра, не е ясно.