Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

А как само въртяха центрофугата, цялата държава вреше и кипеше миналата година

Тежко творческо безсилие е обхванало българската фейсбук секция, като накиснато пране са кротки инфлуенсърите, сякаш в дълбок зимен сън са потънали. Бъкел не са продумали след посещението на премиера ни в РСМ, дори договорената авиолиния София-Скопие не събуди вдъхновението им.

Новият министър на транспорта обявява, че ще купуваме ледоразбивач за Дунава, а няма кой един колаж да направи, даже игрива карикатурка не се мярка.

Само случайни минувачи участват в дискусиите по темата, чудят се не е ли по-изгодно самолетоносач да си купим и да го даваме под наем на Украйна,

или направо

космически

кораб,

за да отлетим

всички заедно

с патриотични песни на уста. Накрая пикантните новини затихват и изчезват безследно като готварската рубрика на дъщерята на Глория по БТВ.

А как само въртяха центрофугата тези инфлуенсъри, цялата държава вреше и кипеше миналата година! Как громяха и проклинаха всяко мигване на изедническото статукво, отначало славеха, а после проклинаха възхода на Трифонов, как вдигаха народа на протест, лайкваха летящите яйца на Хаджигенов, на Бойко чекмеджето доби фестивални мащаби, за риториката на Караянчева стихоплетства се шерваха, под дърво и камък търсеха диетата на Пеевски, само някой охулен политик да им скръцне, моментално пликче Billa му закачаха за снимките.

Абе, голям зор видяха! Цялата промяна избачка инфлуенсърската мрежа на “Демократична България”, сън не я ловеше, докато не се възцари “четвъртитата коалиция”. Дано затишието да е временно, дано не е излязла в пенсия.

Сега виртуалната мрежа изглежда като опразнена зала след рок концерт, тук-там само се лутат низвергнати политолози и се мъчат да анализират сюжетите по оста Радев - БСП - кабинета.

Вяло коментират международната политика, липсващия бюджет и трайния застой на прословутия план за възстановяване и развитие, с който ЕС явно няма никакво намерение да ни огрее.

С тях изчезна

дори и

Христо Иванов,

с когото лани се будехме и си лягахме, “правосъдна реформа” няма кой да артикулира. Заместникът му Иво Мирчев се мерна за кратко по време на еднодневния яден протест на “Възраждане”, колкото да каже, че и през ум не му е минавало в тоя живот да превзема парламента, и толкоз! А говорим за знаменосците на промяната, капитаните на протестната лодка,

акостирала като

“Радецки” на

Догановия бряг

Интересно е на какво се дължи тази унилост на най-веселите и най-шумните вдъхновители на суверена, възможно е икономическата криза да ги е застигнала или участието на менторите им в държавното управление да е стоварило неочаквано големи грижи на плещите им. Дано са в добро здраве и скоро изплуват отново, иначе вътрешната политика ще спре и няма откъде да научаваме истината.

Съществува и още едно обяснение –

инфлуенсърите

се готвят

за навлизането

в МЕТА

вселената

на Зукърбърг

На прага на ново социално ниво са, с нови предизвикателства им се налага да се сблъскат.

Ето днес The New York Times съобщава, че бъдещата версия на виртуалния свят повдига тежък моден проблем – ще имат ли аватарите ни дрескод и какъв ще бъде той? Може ли да ги обличаме както си искаме за работни срещи и купони, или все пак ще се спазва елементарно приличие.

Модни гиганти вече подготвяли почвата, Gucci направили виртуална градина за играта Roblox, Ralph Lauren пуснали облекла за виртуални ски, Balenciaga и Louis Vuitton създали скинове за Fortnite.

Метавселената настъпва, време за губене няма, колажите и карикатурите остават в старото измерение, политическите компромати вече никога няма да бъдат същите. Чекмеджетата сами ще се отварят, всеки може да посегне, да извади кюлчетата и еврата и да им проследи емисиите.

Нямаме търпение вече! Събудете се, носители на правдата!