Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тялото на загинал възрастен мъж е било открито след пожар в дома му в поповско село, съобщават от пресцентъра на ОДМВР в Търговище. На 23.01.2022 г. около 23,20 ч в РУ - Попово е получен сигнал за възникнал пожар в пристройка към къща в село Априлово, община Попово, обитавана от 74-годишен самотноживеещ мъж от селото. Пристигнали на място служители на РСПБЗН - Попово и на РУ - Попово намерили в коридор на около метър от входната й врата трупа на собственика. При извършения първоначален оглед следи от насилие по тялото не са установени. То е откарано в МБАЛ - Търговище за аутопсия.

В резултат на инцидента е унищожена около 400 кв м разгъната площ от сградата, около 230 кв м покривна конструкция, дрехи, хранителни продукти, домакинско имущество. Пожарът е погасен от екип служители на РСПБЗН - Попово с един противопожарен автомобил и две водоноски. За гасенето му са използвани около 20 000 литра вода. Причините за възникване на инцидента са в процес на изясняване.

По случая е започнато досъдебно производство по чл. 330, ал. 3 от Наказателния кодекс. Разследването се извършва под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура в Търговище.

Това е четвърта жертва на пожари в област Търговище през последния месец. Преди това в пламъците при различни инциденти загинаха двама възрастни мъже и жена на 94 години.