Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стрелецът мислел, че патроните са халосни

Млад мъж е прострелян смъртоносно в Сливен, сигнал за тежкия инцидент е получен снощи в полицията малко след 22 часа, съобщиха днес, неделя, от пресцентъра на ОДМВР. Незабавно към мястото са насочени полицейски екипи и екип на Спешна помощ.

Инцидентът станал край заведение в сливенския квартал "Клуцохор". По първоначални данни, 43-годишен собственик на законно притежаван боен пистолет доброволно го предоставил на 37-годишния Николай Илиев, който произвел няколко изстрела. С единия от тях той е прострелял по непредпазливост 26-годишния си братовчед Иван Железчев, огнестрелната рана се оказала фатална за него. Убитият е от село Мокрен, община Котел, живеел с родителите си в Сливен. От родното му село казаха за него, че бил добро и трудолюбиво момче, все още ерген.

Скандал между тримата мъже не е имало, те били заедно в заведението. Не са военни. В Мокрен смятат, че стрелецът мислел, че пистолетът е зареден с халосни патрони и не очаквал те да са бойни. Защо обаче собственикът на оръжието го е носил със себе си във фаталната нощ ще трябва да изясни започналото по случая досъдебно производство. 43-годишният собственик на пистолета, както и 37-годишният стрелец Николай Илиев са задържани, засега за 24 часа.

Работа по изясняване на всички факти и обстоятелства, довели до смъртта на младия мъж продължава под наблюдението на Окръжната прокуратура в Сливен.