Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Защо в България човек няма право да се кандидатира за президент ако не е навършил 40 години, а примерно в Щатите - преди да е поне на 35 години? Това не са някакви игри на едно или друго законодателство или конституция. Става дума за жизнен опит.

Но да поговорим за министъра на културата. Ами едно 30-годишно момче няма как да има достатъчно натрупан жизнен и КУЛТУРЕН опит, за да управлява това министерство. Не става дума за талант или за гениални постижения в една или друга област на изкуството, литературата или културата. Става дума за опит.

Разбира се, че Моцарт е създал велики ноти далеч преди тази възрат. ОПИТЪТ е съвсем друго нещо. Токова ли е трудно за разбиране? Дори не става дума дали сегашният министър е рестатрирал читалище или е написал най-великата песен или нарисувал най-великата картина.

Това е административна длъжност и няма нищо лошо, а напротие... ако администраторът (министърът) е добър творец съшо. Още по-добре!

Ама оставете Моцарт. На колко години бяха Мик Джагър или Джон Ленон, когато създадоха най-великите си хитове? Направи ги кралицата благородници, но никому не е минало дори на сън в Обединеното Кралство да ги правят министри.

Не казвам, че се превърнахме в детска градина. Дори не говоря за петте моста над Дунава и трите тунела под Стара планина. Най-малкото за минералната вода, която ще отоплява София...

От фейсбук