Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Искам да уверя всички българи, че няма да има задължителна ваксинация докато съм премиер. Това съобщи преди минути премиерът Кирил Петков с видео във фейсбук в профила на ПП "Продължаваме промяната".

Ето и цялото изявление на Петков: 

Всички ние искаме децата ни да ходят на училище. Всички ние искаме бизнесите ни да работят свободно. Всички ние искаме да няма ограничения заради зеления сертификат, но факт е, че сме на прага на петата вълна на COVID-19. За съжаление вече 5000 легла в болниците са заети, само с новоостъпили. Само вчера имаме новозаразени 5500 човека, 522 са на интензивни легла. 

Единственият начин да успеем да останем с минимални ограничения е чрез ваксинация. Добрата новина е, че за последните 3 дни 100 000 избраха да се ваксинират. Само вчера го направиха 35 000 човека. Вече 2 млн. българи са напълно ваксинирани. 

Не трябва да ни е страх от ваксинацията. На базата на нови научни данни ваксинацията е най-добрата дори и при хора със странични заболявания. 

Ако успеем да стигнем 75% от българите да се ваксинират, заедно ще успеем да не затворим икономиката, училищата и най-вече да няма хора по стълбите на болниците, което за мен е най-важното!

Изборът е индивидуален, но този избор има ефект върху цялото общество. Само заедно може да преодолеем тази вълна. Всеки един от нас носи своята отговорност. 

Дали ще успеем да се справим като държава, разчитам на вас!