Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Импровизациите за Северна Македония да бъдат сведени до минимум КРИСТИАН ВИГЕНИН

Така няма да се създава невярно впечатление за пукнатини в българската позиция или между коалиционните партньори по тази тема, предупреди зам.-шефът на Народното събрание и на БСП

"В споразумението за коалиционно управление между ПП, БСП, ИТН и ДБ е залегнала ясна позиция по отношение на европейската перспектива на Република Северна Македония. Тази тема остава едно от най-големите предизвикателства за България и за правителството в областта на външната и европейската политика. Поддържането на широко политическо съгласие и единодействието между институциите е ключ към успешното отстояване на българския интерес."

Това написа във фейсбук зам.-шефът на Народното събрание и на БСП Кристиан Вигенин по повод коментара на Слави Трифонов по темата от по-рано днес. Също с пост във фейсбук лидерът на "Има такъв народ" поиска старта на преговорите на РСМ за членство в ЕС да се обвърже с отпадане на американските визи за България и членството на страната ни в Шенген.

"Свиканият от президента КСНС е добра възможност за получаване на актуална информация и споделяне на политически виждания за стъпките напред. Всяка дума има значение, затова разчитам импровизираните изявления на предварителен етап да бъдат сведени до минимум, за да не се създава невярно впечатление за пукнатини в българската позиция или между коалиционните партньори", предупреждава Вигенин, който е бивш външен министър.