Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Не можем да игнорираме факта, че Омикрон чука на вратата и сме на 2-3 седмици от поредната вълна Премиерът Кирил Петков по време на заседанието на Министерския съвет днес. Снимки ЙОРДАН СИМЕОНОВ

С него ще премахнем огромната тежест за бизнеса и крайните цени за бита

В момента имаме три сериозни казуса, които трябва да решим днес. Първият е енергийната криза - трябва да се фокусиране върху това да отделим допълнителен бюджет, за да премахнем огромната тежест, която застрашава бизнеса, енергоразпределителните дружества и потенциално крайните цени за бита. Затова трябва да вземем конкретни мерки с конкретни бюджети, за да премахнем този осезаем и много остър риск за цяла България. Това заяви премиерът Кирил Петков в началото на заседанието на Министерския съвет днес.

Другият фокус, който той постави е ковид кризата.

“Не можем да игнорираме факта, че Омикрон чука на вратата и сме буквално на 2-3 седмици от поредната вълна. Трябва да сме готови с програма за ваксинация и с оперативен план за намаляване на риска върху болничната и здравната система”, подчерта Петков.

Третият фокус е социален.

“Трябва да приемем социални мерки, които са нужни на нашите пенсионери да се почувстват обгрижени и да сме сигурни, че ще получават поне такива пенсии, каквито са получавали. Това са трите основни приоритета, които трябва да обсъдим”, каза още премиерът.