Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петко Симеонов
Петко Симеонов

Една млада астрономка открива, че към Земята лети огромен метеор. Казва на шефа си. Скала с десетина километра в диаметър ще удари Земята в Тихия океан. Сигурност - 97,83% . Ударът ще бъде по-мащабен от онзи, който е унищожил динозаврите. Ще последва гигантско цунами, ще има катастрофални промени в атмосферата, животът на Земята ще загине.

До удара остават шест месеца и няколко дни. Може да се реагира, като се изстрелят ракети с ядрени заряди, които да пръснат скалата като, я отклонят от поетата посока.

Астрономите се опитват да уведомят президента на САЩ. Да, но той е зает в битката си за един законопроект. Предстоят избори. Накрая стигат до него. Следва свикване на комисии и - тихо да не се плаши населението.

На своя глава двамата астрономи стигат до централно предаване на гледана телевизия. Да, но основните теми са разводът на рап певец, и други по-важни събития, стигат до екрана - трябвало да са усмихнати и забавни, защото публиката не обича мрачни лица. Съобщават за опастността. Веднага трябва да се чуят алтернативни мнения.

Започват разговори, така ли е, не е ли така. Появяват се астрономи от други университети, които казват, че сега чуват за тази скала. Обществото се разделя на катастрофици и антикатастрофици. Демонстрации, полиция, ФБР и прочие.

Намесва се големият бизнес. Летящата към Земята скала съдържа изключително ценни елементи. Става дума за стотици трилиони долари. Нека падне скалата, те ще я пораздробят, тя ще падне на парчета, и ще последва невиждан разцвет на икономиката...

Накрая президентът и най-богатите бягат с гигантски космически кораб, скалата удря Земята, животът е унищожен. Земята е една мъртва планета.

Това е филм по "Нетфликс" от тази година, "Не гледай нагоре", играят големите актьори, може да има други преводи на заглавието.

Ваксинирайте се!

Оставете споровете настрана. Вижте Израел. Как мислите, евреите ще имунизират цялото си население, ако това не е добре??? Не си правете майтап.

От фейсбук