Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петко Симеонов
Петко Симеонов

По повод започнати разговори в социалната Мрежа.

Време е БПЦ и българските православни християни да разберат, че е необходимо да бъде построен нов патриаршески храм. Той може да бъде посветен на българските светци - Свети Борис Кръстител, Свети Йоан Рилски или на Христос, Светата Дева, Светите Апостоли - църковници и миряни ще решат. С неговото построяване ще отбележим новият етап в развитието на българската държава.

Разменяните в социалните мрежи идеи за преименуване на храм-паметника "Св. Александър Невски" са крайно неуместни. Този храм е издигнат след Освобождението с волни пожертвувания от нашите деди, за да се отдаде почит на загиналите руски войници. Той е паметник на загинали и по свой начин бележи етап в развитието на държавата ни.

За да бъдат отличени и видими тези етапи, според мен (!), наред с издигането на новия патриаршески храм, е необходимо да положим грижа и възстановим Първия храм - Голямата базилика в Плиска, като тя стане постоянно действащ храм, стопанисван от БПЦ.

Използвам случая да припомня, че в столицата нямаме паметници на Аспарух, на Борис Кръстител, на тракийското наследство... Не бих могъл да ги изброя.

Мир в страната, мир в Света. Дай Боже да напредва държавата ни!

От фейсбук