Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Въведете зеления сертификат в бизнесите си Кирил Петков Снимки: Николай Литов

Първата ми заповед като министър-председател е служителите в Министерски съвет да идват на работа със зелен сертификат. Същото ще направят и министрите. И призовавам бизнесът също да го въведе, защото трябва да вдигнем нивото на ваксинацията, за да няма повече локдауни.

Този призив отправи премиерът Кирил Петков в речта си на форума "Пауърс съмит" в София.

Уважаеми студенти, млади учени, бизнес лидери, граждански организации, депутати, министри и политици, започна първата си публична реч като премиер Петков.

Това е редът, в който е правилната подредба, за да просперираме, обясни той.

Бизнесът и учените трябва да са във връзка, за да създават добавена стойност, а оттам и данъци. А работата на политиците е само да не позволяват тези пари да отиват в нечии джобове, заяви Петков.

Три основни приоритета на правителството си, посочи Петков.

Първият е именно образованието, така че днешните първокласници да са адекватни на пазара на труда до 2080 г., каза премиерът Петков.

Новите умения за децата са работа в отбор, презентации, аналитичност, добави той.

Следващата важна задача е здравеопазване, така че работниците на да не са болни, заяви още Петков. Именно в тази част от речта си той отправи и призива си за ваксинация.

И естествено, третата ни задача е да няма нито един възрастен под линията на бедността, заяви премиерът.

България има всички предпоставки да е просперираща държава, липсват ни единствено нулева корупция и координация да говорим с един глас, който да е позитивен, завърши Петков.