Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Министрите сами ще избират заместниците си. Първи ще проверяваме хората от нашия отбор Кирил Петков

Днес изпращаме коалиционния договор до партньорите ни и очакваме обратна връзка, каза лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков по БТВ. До сряда се надяваме да имаме финализиран договор с политики и разпределение на министерствата.

Първо ще съгласуваме политиките, после всяка партия ще може да номинира най-добрите си кадри. Ще дадем възможност на министрите да си изберат сами екипи, каза Кирил Петков.

Ротационният принцип за председател на народното събрание бе интересен, но впоследствие продължихме разговорите и решихме заедно, че е добре да покажем единение към фигура, която олицетворява промяната - юрист с чисто минало, каза Петков.

Той каза, че се мисли в посока икономическата активност да се раздели в две посоки - държавните предприятия да са в едно министерство, а другата посока е иновационните фондове в посока растеж.

Бойко Рашков ще е наша номинация за вътрешен министър към коалиционните партньори, каза Кирил Петков. 

Според него политическа атака е бил моментът, в който случаят с Ваня Караганева излезе "гръмко". Събрахме всички наши депутати и им казахме, ако някой стъпи погрешно, първите, които ще бъдат инспектирани, ще са от нашия отбор, един аршин за всичко, каза Петков.

За бюджета догодина той добави - очакваме максимално дефицит от 4%, което може да се финансира от увеличени приходи и частично от дълг. 

Бихме предложили в Народното събрание да се влиза със зелен сертификат, заяви Петков.