Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Заподозряният за смъртта й кандидат-депутат Христо Кацаров от Бургас се самоуби в София

Ако не се появя на работа, знайте, че съм убита – това казала на свои приятелки 31- годишната българка Елена Ганева, която бе открита мъртва в апартамента си в Хага на 18 ноември, разкри източник на "24 часа".

Младата жена  - служителка в администрацията на Европол, е била силно притеснена за живота си, като директно е казала на свои приятелки – българки, които също живеели и работели в Хага, че се страхува от приятеля си Христо Кацаров.

Както вече стана ясно, 33-годишният мъж, кандидат-депутат от листата на ГЕРБ в Бургас, се самоуби със законно притежаван пистолет в София на 19 ноември – ден след като се прибрал от Нидерландия. Кацаров е основният заподозрян за смъртта на Елена, а след като намират трупа й властите в Нидерландия издават европейска заповед за ареста на Кацаров.

Българските служби първо го търсят на адреса му в Бургас, но не го намират. Става ясно, че мъжът се е прибрал в жилището си в столичния квартал „Дървеница“. При опит да бъде арестуван, Христо се самоубива.

"Вероятно той е тръгнал за Хага, за да убие Елена. Двамата бяха заедно едва от месец, но Христо явно е взел връзката им много насериозно. Ден преди да замине в Нидерландия Елена му се е обадила, за да му каже, че не иска да е повече с него“, разкрива пред "24 часа" един от приятелите на Христо Кацаров от Бургас.

31-годишната Елена, която е от Русе, имала 12-годишна връзка с мъж от София. Двойката ту се събирала, ту се разделяла. Вероятно при една от кризите в отношенията им тя се е сближила с бургазлията Христо. Двамата се познавали от около 5 г., но едва преди месец станали по-близки. Христо заминал да живее в Хага, за да е близо до любимата си.

В началото на ноември обаче му се налага да се върне в Бургас за предизборната кампания. Въпреки че Кацаров е на последното, 28-мо място в листата на ГЕРБ, негови познати казват, че е имал страхотно бъдеще в политиката. Бил умен, комбинативен, с добра визия и отношение към хората.

За починалата българка съобщава нидерландският omroepwest.nl, цитиран от бургаския сайт „Виа Понтика“, който пръв разкри подробности около случая.  "Починала жена беше открита в къща на Emmastraat в Хага в четвъртък вечерта. Полицията подозира, че 31-годишна жена с българска националност, е починала в резултат на престъпление. Жената е обявена за изчезнала в сряда вечерта, след което полицията незабавно е започнала разследване," пише нидерландският сайт.

Христо Кацаров
Христо Кацаров