Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков СНИМКИ: Николай Литов
Кирил Петков СНИМКИ: Николай Литов

Кирил Петков, един от лидерите на "Продължаваме промяната" влезе в изборната си секция в София и поздрави членовете на комисията. Той изчака спокойно първо да го намерят в избирателния списък, а след това и човека преди него да приключи със своя вот, преди сам да застане пред машината. 

"Гласувах, за да продължим промяната, защото вярвам, че България може повече. Гласувах за моя президент Румен Радев и цифрите за деня за мен са 6 и 25.

Сега е много важно след изборите да не се хвърлят заглавия, имена. Трябва всички смирено да влезем в дискусия, защото знаем, че следващото правителство на България ще бъде коалиционно", каза Петков.

Той обясни че е важно да се говори за две политики, без които не може. "Смяната на главния прокурор и създаване на антикорупционна агенция, която този път да спре корупцията в България. Ние ще можем да говорим спокойно с този, който е съгласен с тези две политики."

Петков добави: "Със Северна Македония ще имаме работен диалог, в него трябва да има не само историци, но и хора от икономиката, културата, защото не е нормално да се лети от София до Скопие през Виена, да нямаме влакова връзка, българският бизнес да продава по-лесно в Австралия, отколкото там. Едни добросъседски отношения биха дали възможността да има много повече благополучие и в двете страни. Но имаме и български интерес, който да запазим. Трябва да има работни групи, които на всеки 6 месеца да казват по нещо, а на всеки месец - отчет на напредъка, който са направили."

Той каза за всички зрители, че гласуването е много лесно. "Не отнема никакво време. Всеки може да гласува независимо на колко години е. Лесно е да се направи. Контролните разписки - за мен беше ненужно да се броят на 100%, надявам се да не се създаде хаос. Истината е, че машинният вот е много по-добър, шансът за манипулация е много по-малък и 30% от разписките щеше да бъде идеално."

Ако излязат над 3,3 млн. гласоподаватели днес, ние имаме абсолютния шанс да сме номер едно, да сме първа политическа сила, категоричен бе Петков.