Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Водят Деян Дичев под конвой в съда. Снимка:Авторът
Водят Деян Дичев под конвой в съда. Снимка:Авторът

Поиска домашен арест, но съдът го остави зад решетките

"Без да се правя на жертва, но бях осъден предварително от медиите. Писаха, че съм касапин, без да съм убил или рязал някого."

Това каза в Бургаския окръжен съд 46-годишният Деян Дичев - Готвача, обвинен, че е укривал разчленените тела на Юмер Мехмед и брокерката Теодора Бахлова. 

За двете убийства е обвинен бургаският предприемач Станимир Рагевски. 

Днес Дичев поиска по-лека мярка за неотклонение - домашен арест, за да гледа болната си майка и да помага на дъщеря си. Той помоли съда да се произнесе, без да се съобразява с обществения интерес по случая, тъй като "когато общественият натиск влезе в Съдебната зала, правосъдието излиза през прозореца".

Защитата на Дичев подчерта, че той  е с мярка за неотклонение "задържане под стража" от 30 август т.г. и законоустановеният срок за задържане по първоначалното му обвинение - вещно укривателство, който е 2 месеца, е изтекъл.

Както "24 часа" писа обаче, междувременно на Дичев бе предявено второ, по-тежко обвинение за държане на оръжие без разрешително, за което  законът предвижда от 2 г. до 8 г. лишаване от свобода. Става дума за пистолет с изтрити номера, с който най-вероятно са екзекутирани двете жертви. Той бе открит в мазе към заведение във Военния клуб в Бургас, стопанисвано от Дичев.

Второто обвинение е от 19 октомври, но тогава не е била наложена нова мярка за неотклонение на Деян Дичев, което според адвоката му Борислав Янков не било правилно.

Според прокуратурата обвиненият, че е укрил разчленените тела на Бахлова и Мехмед, е личност с висока обществена опасност и мястото му е зад решетките докато тече разследването.

"Това е изключително динамичен процес, на този етап са събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, в които е обвинен", заяви държавното обвинение.

Съдът остави Дичев в ареста с най-тежката мярка за неотклонение.