Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Илиана Раева Снимка: Фейсбук
Илиана Раева Снимка: Фейсбук

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева направи равносметка на изминалото световно първенство в Япония. Тя не е доволна от липсата на медали и бе критична към Боряна Калейн, която завърши шампионата с четири четвърти места. 

"Боряна повтори класирането си от последното световно в Баку, но това класиране с днешна дата не отговаря на възможностите ѝ. Изпусна си медалите и на финалите, и в многобоя. А те бяха напълно постижими! Напълно! Имаше липса на концентрация, която е недопустима за състезател с нейната рутина. Не съм доволна от нейното участие. Предстои ни много сериозна работа, защото талантът и възможностите ѝ го изискват", коментира Раева за фейсбук страницата на федерацията.

Според нея Боряна Калейн трябва да направи драстична промяна в тренировъчния си процес.

Раева обаче похвали дебютантката в индивидуалната надпревара - 18-годишната Татяна Воложанина, която завърши на 7-о място в многобоя. 

"Показа класата си, показа и повече артистичност от други състезания. Заслужава само хубави думи за смелостта, концентрацията и силата си. Много съм доволна от нейното участие. На Таня ѝ предстои драстична промяна в стила на съчетанията. За голямата гимнастика се изисква всичко - блестяща постановка на тялото, виртуозност и сръчност с уредите, чистота в изпълнението и много артистичност".

На шампионата в Япония не участва българският ансамбъл, който се отказа заради контузия на Лаура Траатс.