Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Двама македонци на 50 г и 54 г , обирали клиенти на елитни заведения в Бургас, са задържани в столицата при съвместни действия на полицията в двата града, съобщиха от Областната дирекция на МВР Бургас.

Чужденците влизали в ресторантите уж като клиенти. Оставяли палтата си на закачалки, на които имало и други връхни дрехи, сядали на маса и дълго разглеждали менюто, или разговаряли със сервитьорите. След което напускали заведението, като преди това ловко пребърквали палтата по закачалките. Така 33-годишен софиянец останал без 500 долара, 300 лв. и 200 египетски паунда.

Македонците прилагали и друга схема.- сядали  близо до масата на набелязаната жертва, чиято връхна дреха била наметната на стола. Използвайки моментно разсейване и липсата на надзор, преджобвали дрехата. По този начин "изгорял" 39- годишен айтозлия, от когото крадците задигнали 240 лв. и 195 евро.

"Подобни действия чуждите граждани се опитали да приложат и в други бургаски заведения в Централна градска част, но те не се увенчали с успех. След двата „удара” македонците отпътували за София за да прикрият следите си, но в резултат на бързите и целенасочени полицейски действия, предприети от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР Бургас, Второ и Пето Районно управление и със съдействието на столични полицейски служители, двамата извършители са задържани  заедно в автомобила им „Ауди А 8” със софийска регистрация", заяви говорителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева.

Македонците са задържани за срок от едно денонощие. Цялостното документиране на престъпната им дейност продължава под прякото ръководство на Районна прокуратура Бургас.