Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Валентин Донев-Капона /вляво/ в Бургаския окръжен съд. Снимка:Елена Фотева
Валентин Донев-Капона /вляво/ в Бургаския окръжен съд. Снимка:Елена Фотева

Валентин Донев от Бургас е брат на покойния бос на имотната мафия Здравко Донев-Капона 

Имущество в размер на 718 650.11 лв. се отнема от Валентин Донев и свързани с него физически и юридически лица, след решения на Окръжния и Апелативиня съд в Бургас, съобщават от КПКОНПИ.

 В полза на държавата се отнемат автомобили „Фиат“ и „Опел“, а от дружества, свързани с Донев - 6 склада в Созопол, суми от отчуждени имоти и суми по банкови сметки.

Законовите основания за иска на КПКОНПИ е повдигнато обвинение от прокуратурата срещу Валентин Донев за набиране на непълнолетни лица за развратни действия срещу облаги и държане на наркотични вещества.

В хода на проверката, е установено, че е налице незаконно придобито имущество на значителна стойност. Такива са и изводите и на съдебните експертизи, уточняват от КПКОНПИ.

Въпреки че Донев е посочил, че е работил като моряк в „Океански риболов“, съдът е приел, че това се отнася за периода 1981 – 1983 г., който е далеч преди проверявания период и средствата от тогава не могат да послужат като законно основание за сегашните му доходи.

Валентин Донев, по прякор Големия Капон, е добре известен в Бургас. Той е брат на покойния Здравко Донев-Капона, смятан за сивия кардинал на имотната мафия в региона През 2016 г.. Здравко Донев получи 6-годишна присъда от специализирания съд като лидер на организирана престъпна група за имотни измами, но по-късно издъхна от сърдечен удар в килията.