Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Административният съд в Стара Загора се помещава в сградата на бившия Партиен дом в града.
Административният съд в Стара Загора се помещава в сградата на бившия Партиен дом в града.

Районната прокуратура в Стара Загора извършва разследване по досъдебно производство за изясняване на причините за смъртта на 42-годишен мъж, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Пловдив.

На 17.10.2021 г., неделя, в 17.36 часа, е получено съобщение за мъж, който е открит с прострелна рана в областта на гърдите.

По случая е образувано досъдебно производство за изясняване на причините за смъртта на С.М., на 42 г., се казва в съобщението на Апелативната прокуратура в Пловдив. Разследването се води за извършено престъпление по чл.127 ал.1 от Наказателния кодекс - за склоняване към самоубийство.

От свои източници "24 часа" научи, че зад инициалите С.М. се крие името на съдия от Апелативния съд в Стара Загора - Стилиян Манолов. Според справка от съда той бил сред най-натоварените магистрати в този съд, на работа там е от 2016 г. след спечелен конкурс. По време на трудовата си дейност преди това е бил военен следовател в Пловдив, прокурор в Гълъбово, съдия в Карлово.

Манолов е женен, с едно дете. Напоследък със съпругата си били разделени.

Според запознати с хода на разследването мъжът е бил намерен в безпомощно състояние в двора на кооперацията в Стара Загора, в която живеел. Имал огнестрелна рана на гърдите си. Кървата следа показвала, че той се е прострелял, или е бил прострелян в мазето на блока, откъдето успял да излезе. Починал по-късно от раната си в Спешното отделение на болницата. Намерен е и пистолет, който бил законно притежаван от съдията.

По образуваното досъдебно производство са извършени огледи на местопроизшествие в Стара Загора, иззети са дактилоскопни следи, се казва още в официалното съобщение на прокуратурата. Назначени са балистична и съдебномедицинска експертизи. Предстои да бъде назначена и ДНК-експертиза.

Под надзора на Районна прокуратура в Стара Загора се извършват и множество други действия по разследването с оглед изясняване на причините за смъртта на мъжа.