Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тук се описва спасяване на човек, когато си е глътнал езика

Тук се описва спасяване на човек, когато си е глътнал езика. Важно е да се знае! Не разбрах - има ли значение дали е левия или десния палец?

Трябва да е вярно! В армейска страница е написано.

Честита щерка на сержант Секулов!

Сухопътни войски\Land Forces

Още един спасен човешки живот – това е изборът на младши сержант Атанас Секулов, военнослужещ от Сухопътните войски

На 13 октомври 2021 г., по време на обедна почивка, младши сержант Атанас Секулов, военнослужещ в Бригадно командване - Благоевград, от състава на Сухопътните войски, отива в голяма търговска верига да пазарува. В този момент чува писъци и суматоха от намиращия се на територията на хипермаркета обект на мобилен оператор. Младши сержант Секулов вижда, че паниката нараства и изтичва до насъбралото се множество. Вижда млад мъж, изпаднал в безсъзнание. С придобитите знания по време на международни и полеви занятия той веднага разпознава характерните признаци на припаднал човек, който си е глътнал езика. При удара от падането, пострадалият е заключил челюстта си, което прави невъзможно отварянето ѝ.

Военнослужещият бързо преценява обстановката и виждайки, че жизнените показатели на пострадалия се влошават бързо решава да приложи наблюдаван от него в подобна ситуация алтернативен метод. Събува обувката на пострадалия и силно го ухапва за палеца на крака. За щастие пострадалият реагира, закашля се и отключва челюстта си, след което младши сержантът успява да извади езика му.

Той изчаква пристигането на Спешна помощ и помага на екипа за поставянето на медикамент и пренасянето на пострадалия до линейката.

Половин час след случката, младши сержант Атанас Секулов получава обаждане от съпругата си, че е станал баща за втори път на момиченце.

*От фейсбук!!