Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Путин смути с публичен комплимент за красотата американска журналистка Владимир Путин СНИМКА: Ройтерс

Владимир Путин смути американска журналистка, като й направи публичен комплимент. Това се случи по време на изказването му в началото на Руската енергийна седмица, което бе модерирано от журналистката на CNBC Хадли Геймбъл, съобщава "Дарик".

Руският президент нарече Геймбъл "красива жена", докато отговаряше на нейн въпрос и се опитваше да я убеди, че е била подведена относно доставките на газ за Европа.

"Красива жена, хубава. Казвам й едно, но тя твърди нещо съвсем различно. Сякаш не чу това, което казах ... Тя ми казва: Вие не доставяте газ за Европа по тръбопровода. Заблуда. А вие, скъпа колега, и всички, които се хранят с информация от такива източници. Увеличаваме доставките за Европа от "Газпром" - с 10%. Като цяло Русия увеличи доставките за Европа с 15%", каза Путин пред журналистката.

Преди това представителката на телевизия CNBC попита президента как Руската федерация може да накара Европа да повярва, че с е надежден партньор, „когато не доставят нужните количества по газопроводите“.

39-годишната Хадли Геймбъл е корепондент на телевизията за Близкия Изток и е базирана в Абу Даби.