Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Постоянен арест за обвинен в убийство на клошар пред болницата в Бургас Бургаският окръжен съд

Бургаският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Светозар С, привлечен като обвиняем за убийството на клошар до УМБАЛ Бургас на 3 октомври.

На Светозар С. е повдигнато и предявено обвинение за това, че в градинката срещу входа на болницата умишлено умъртвил мъж с неустановена самоличност на възраст около 50 г., като му нанесъл поредица удари в главата с крака, глава и дървена пръчка.

Престъплението е тежко умишлено по смисъла закона, наказуемо с „лишаване от свобода“ от 10 г. до 20 г., уточниха от съда.

Според окръжните магистрати  има реалната опасност Светозар С. да се укрие от воденото наказателно преследване или да извърши престъпление, ако не бъде задържан. Съществуването на реална опасност да извърши престъпление съдът изведе от начина на осъществяване на престъплението и преди всичко от проявената упоритост при умъртвяването на пострадалия.

Обвиняемият има регистриран постоянен адрес - общинско жилище, в което твърди, че живее самостоятелно, но разпитаните свидетели го познават като скитник, който редовно нощувал  в градинката пред болницата - както и в нощта на убийството.

Светлозар С. няма постоянна месторабота и регулярни доходи или друга някаква трайна връзка, която да гарантира участието му в наказателното производство,коментират от  Бургаския окръжен съд.

Определението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд.