Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Паметник на Съветската армия
Снимка: Архив
Паметник на Съветската армия Снимка: Архив

"Бих искал да помоля гражданите и гостите на София, които посещават Княжеската градина да избягват големия монумент, построен през 1954 г от обявения за престъпен комунистически режим, в прослава на окупационната армия на СССР ("Паметник на Съветската армия")". Това пише на стената си във фейсбук Трайчо Трайков.

"Същият се намира в недобро конструктивно състояние и в момента Областната администрация е задвижила процедура за получаване на 390 хил. лв. от държавния бюджет, за да го ремонтира. Помолили са и общинския строителен контрол към СО да ограничи достъпа и да забрани провеждането на мероприятия от всякакъв вид.

Добавям, че кореспонденция по състоянието на монумента върви от години и Областната администрация е отговорна ако стане някоя злополука. Сегашният областен управител Митко Михайлов, с когото сме работили добре по различни въпроси наследява темата и е длъжен да предприеме някакво действие.

Писал съм и по-рано как предишният областен управител беше изразил подкрепа за предложението на руското посолство да финансира ремонта срещу получаване на собствеността върху монумента, но то е било отхвърлено поради несъгласие на МВнР".