Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков
Кирил Петков

"Румен Радев е нашият президент за тези избори. Най-големият ни аргумент е, че той ни даде свободата за 4 месеца да правим нещата, които вярвахме, че бяха правилни и нито веднъж не ни вдигна телефона, за да каже: "Не го правете това" или "Този човек трябва да се наеме". Мисля, че Асен Василев бе единственият финансов министър в последно време, който сам избра кой да бъде новият шеф на НАП. Затова и постигнахме тези резултати за 4 месеца. Никога никой не се обади да ни каже - "по-бавно, там има скрити интереси. Когато атакувах ББР, като видях, че толкова милиарди бяха източени, единственото, което получих от него е "Браво за смелостта" - това беше обаждането му". 

Това каза бившият служебен икономически министър и лидер на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви. И допълни, че Радев ги е попитал дали всичко е наред с фирмите на шефа на НАП Спецов. "Първо отговорихме, че вярваме, че този човек е почтен. И когато Асен Василев внесе всичките документи в прокуратурата, която, както можете да си представите не е най-приятелски настроена в този момент, това бе повече от достатъчно за него, за да разбере, че явно атаката срещу г-н Спецов е само с една причина - той направи проверки на места, които никой не беше проверявал. И сега ще видите след 2-3 седмици атаката пак ще дойде, защото ревизиите започват да излизат. Когато хора ще трябва да плащат неплатените си данъци, и то за милиони, ще чуете пак за неговото минало и всякакви други клевети", каза Петков.

"Надявам се Конституционният съд да реши и на 21 април, когато направих своето волеизявление, когато предадох всичките си документи, включително и паспорт към канадските власти, че това е датата, на която аз като българин съм само с едно гражданство. Дано с моя казус се решат случаите на всички българи с двойно гражданство, които са решили да се откажат от всички привилегии, които то носи - пенсия в Канада, както е в моя случай примерно" каза още той.

Очаквайте подробности.