Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кемперът с бежанци, задържан в местността Босна на 23 септември. Снимка:МВР
Кемперът с бежанци, задържан в местността Босна на 23 септември. Снимка:МВР

За 2 месеца каналджиите за втори път хванати да прекарват бежанци през страната ни

20-годишен българин и иракчанин, пребиваващ в страната ни, са задържани по искане на районната прокуратура в Бургас. По данни на прокуратурата те се разследват за два случая на подпомагане на бежанци да преминат нелегално през страната ни. Делото в районния съд се е гледало в неделя, 26 септември, научи 24 часа.

Три дни по-рано Златислав от Драгоман и иракчанинът, пътуващи в лек автомобил мерцедес, са спрени при акция на Гранична полиция в местността Босна край Малко Търново.

Спрян за проверка е и кемпер с чужда регистрация, ескортиран от мерцедеса. В него са открити 23 нелегални мигранти - 22 сирийци и един иракчанин. Установено, че зад волана  е бил един от мигрантите.. Те, както и каналджиите, които били в "пилотната" кола, са задържани в ГПУ-Малко Търново. Образувано е досъдебно производство.

Делото на 26 септември обаче е за друг случай на нелегален трафик на бежанци, осъществен на 6 август т.г. По него българинът и иракчанинът са обвинени, че противозаконно са подпомогнали 31 чужди граждани да пребивават и преминават през територията на страната, с цел да получат облага. Бежанците са били натоварени в камион, засечен на асфалтов път между Малко Търново и Царево.