Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кастрофата  с тира е станала на ул."Хаджи Димитър" в Айтос. След удара с лек автомобил  камионът се е преобърнал в градска градинка. Снимка:24 часа
Кастрофата с тира е станала на ул."Хаджи Димитър" в Айтос. След удара с лек автомобил камионът се е преобърнал в градска градинка. Снимка:24 часа

Втори ден продължават протестите в Айтос срещу път-убиец, който за последните десетина години е отнел живота на над 20 души.

Конкретният повод за протеста бе кървавата катастрофа на 13 септември на въпросната опасна улица "Хаджи Димитър", когато тир блъсна лек автомобил. На място загинаха 33-годишният Нури Джелил двете му деца на 6 и 9 г. Майката Фатме се спаси като по чудо с леки наранявания.

При катастрофата пострада и 17-годишен ученик, който стоял на тротоара пред сградата на горското стопанство, когато тирът го връхлетял. Момчето е в тежко състояние, в реанимацията на УМБАЛ Бургас.

Днес по време на протеста братът на загиналия Нури -  Хамди Халил призова политиците да вземат незабавни мерки за опасния път, за да няма други жертви.

Хората негодуват, че вече толкова години тежки тирове, движещи се в посока от Провадия към Айтос, преминават през града, вместо да бъдат изведени по обходен маршрут. На протеста има и много деца. Местните заплашват, че ако не бъдат чути, всеки ден ще блокират платното, наречено "отсечката на смъртта".

Вчера дори се стигна до пробиване на полицейския кордон, след което демонстрантите стигнаха до края на града и издигнаха плакати.