Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Програмата "Пегас" е разработка на израелска фирма "NSO Груп". По предназначение нейния софтуер е за следене на хора и престъпници в подземния свят. Използващият "Пегас" има пълен достъп до текстови и гласови съобщения, снимки, имейли, както и възможности да подслушва и записва разговори. Има и други подобни програми. Някои от тях свободно се продават.

В Мрежата могат да се открият магазини, в които се продава подслушвателна техника от всякакви размери, за всякакви цели, на различни цени...

В другите страна това е сериозен проблем!

И сега да се върнем у нас. Хаджигенов, Атанасов, Рашков - титаните на демокрацията и борците против подслушването не млъкваха.

Сега мълчат. Оказа се, че няма незаконно подслушвани лица, няма и злоупотреба със законното подслушване. Но обърнете внимание - всичките им речи бяха срещу подслушване от страна на държавни органи. Нито веднъж те не поставиха въпроса за подслушването от частни лица, фирми и чужди държави. Да сте ги чули да говорят за програмата "Пегас" и контрола на държавата върху подобна дейност? Те, великите борци, бяха срещу това - нашата държава да не подслушва! Защо?

Не искам и да помисля, че са го правили в интерес на фирми произвеждащи и продаващи такава техника, както и на тези, които я използват.

Чии записи бяха разпространявани, без да се посочва кой е подслушвал?

Записи на Бойко Борисов. Но той беше министър председател! Водач на изпълнителната власт! Държавата не подслушвала! Значи не тя, а частни лица, фирми и чужди държави, са подслушвали българския премиер.

Кой или кои подслушват българският премиер години наред?

Сега подслушват Янев... Всекиго могат!

Атанасов, Хаджигенов и Рашков мълчат.

*От фейсбук!