Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Венцеслав Караджов се съветва със своя адвокат Зоя Тошкова
Венцеслав Караджов се съветва със своя адвокат Зоя Тошкова

Венцеслав Караджов имал проблеми с кръста и бъбреците, оплака се той

Венцеслав Караджов, подсъдим за убийството на двамата си родители, поиска отвод на съдебния състав, тъй като бил предубеден към него. Това стана при подновяване на делото в апелативния съд в Пловдив, след като ВКС го върна и даде указания за допълнителни действия към изясняване на фактическата обстановка.

Магистратите, начело със Стоян Германов, отрязаха искането на Караджов и дадоха ход на делото с разпит на свидетели.

Караджов нарече обвинителния акт на прокуратурата съчинителство, което съдиите поддържали.

"От самото начало към мен беше проявена предубеденост от разследващите органи и държавното обвинения, осъдиха ме несправедливо и вече шеста година съм в затвора невинен", каза подсъдимият. По тази причина искал друг състав да гледа делото.

Караджов се оплака, че били нарушени гражданските му права и не му позволявали да бъде прегледан в специализирана болница. Имал проблеми с кръста и бъбреците.

"Всяко мое искане се игнорира", недоволства той.

Съдия Германов отвърна, че няма предубеденост към него.

"Слушаме едно и също  нещо от обвиняемия може би за 76-и път. Няма нищо по същество", реагира и прокурорът Стефани Черешарова. И добави, че явно всички в България освен от футбол, разбират и от право.

 "Не съм малко дете да ме нахокват и да ме поучават. Равнопоставени сме в този процес", реагира Караджов. 

Адвокатът на Караджов Зоя Тошкова призова освен юридическите аргументи на исканията му да се вземе предвид и фактът, че клиентът й дълго време стои затвора. Караджов поиска да му бъде променена мярка.

Родителите на полицая Божура и Цветан Караджови бяха открити застреляни на 16 май 2016 г. в дома им на ул. "София" в Пловдив. Разследващите задържаха сина им, тъй като той от години имал имотни спорове с майка си и баща си и косвените доказателства навеждали, че той е извършителят. Самият Караджов категорично отрича. Оръжието,  с което е извършена екзекуцията, не е намерено.

На две инстанции в Пловдив му бе даден доживотен затвор без право на замяна. ВКС обаче върна делото за ново разглеждане заради процесуални нарушения.

Съдиите отказаха да си дадат отвод.
Съдиите отказаха да си дадат отвод.