Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полицаи водят Рагевски към съдебната зала.
Полицаи водят Рагевски към съдебната зала.

Обвиненият в двойно убийство бизнесмен от Бургас Станимир Рагевски - разследван за смъртта на брокерката Теодора Бахлова и Юмер Мехмед от бандата на Митьо Очите, застава пред съда на 18 октомври.

Той обаче ще бъде подсъдим за друго престъпление - укриване на два крадени автомобила на обща стойност близо 100 000 лв.  и представяне на документи с невярно съдържание пред КАТ.

До съдебен  процес се стига след като районната прокуратура в Бургас е повдигнала обвинение на Станимир Рагевски,за това, че от август 2014 г. до май 2016 г., е укривал два откраднати скъпи автомобила. Той е правел това в съучастие с Христо Ж. За да придобият имотна облага двамата укрили  лек автомобил марка „Нисан“ на стойност 47 000 лева, собственост на неустановено по делото лице и лек автомобил марка “Инфинити”, на стойност 45 000, собственост на застрахователно дружество.

Станимир Рагевски е обвиняем и за това, че на 29.09.2014 г., в  сектор «Пътна полиция" в  Бургас, пред системен оператор в група «Регистрация и отчет на пътните превозни средства и собствениците им», съзнателно се ползвал от неистински официални документи, на които е предаден вид, че са издадени от Шведските компетентни органи за лек автомобил марка „Нисан“. 

Р.агевски е привлечен като обвиняем и за това, че през периода от 29.09.2014 г. до 29.01.2016 г., отново пред системни оператори в  Пътна полиция съзнателно се ползвал от неистински частни документи - договор за покупко - продажба на МПС /и декларации/ на лек автомобил «Нисан» и на лек автомобил Инфинити”, които били необходими за регистриране на моторните превозни средства.