Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков
Кирил Петков

Кирил Петков потвърди, че с колегата си Асен Василев влизат дългосрочно в политиката и ще правят политически проект.

"Казвам ясно, че влизаме в политиката и ще бъдем участници в следващите избори. Времето, което остава, не ни позволява да регистрираме партия и в момента обмисляме всички варианти, но не сме решили крайния", заяви Петков. Мандатоносителят трябвало да се съгласи с техните условия и няма да приемат някой друг да им нарежда. Той беше категоричен само, че хората, с които ще се заобиколят, ще бъдат със същия профил като тях - почтени и с успешна кариера извън политиката, за да са независими.

Партията няма да е президентска, но Радев бил оценил работата им като служебни министри. Той ги бил поканил да останат в новото правителство, но те преценили, че трябва да продължат промяната по друг начин. Служебният министър на образованието Денков бил поканен в партията, но той избрал да остане в кабинета за старта на учебната година.

Проектът няма да е на база политически линии ляво-дясно. "Вярваме в десни инструменти, които да постигат леви цели - невдигане на данъци, инвестиции, липса на корупция".

"Чуваме, че има всякакви хора, които говорят от наше име и се опитват да ни представляват, но не са оторизирани от нас. Не им вярвайте, ние с Василев до момента сме единствените, които мислим по въпроса".