Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Катастрофата  с тира е станала на ул."Хаджи Димитър" в Айтос. След удара с лек автомобил  камионът се е преобърнал в градска градинка. Снимка:24 часа
Катастрофата с тира е станала на ул."Хаджи Димитър" в Айтос. След удара с лек автомобил камионът се е преобърнал в градска градинка. Снимка:24 часа

Без сериозни травми, в шок е

Спирачките на тира, който премаза 35-годишен мъж и двете му деца на 8  и 5 г снощи в Айтос са отказали. Това, както и движението на камиона с несъобразена скорост, са причини за тежкия инцидент, отнел три човешки живота, казаха от Областната дирекция на МВР Бургас.

Майката на двете деца  е оцеляла по чудо и е без сериозни наранявания. Тя е прегледана в УМБАЛ Бургас, но отказала хоспитализация. 32-годишната Фатме вече е в родното си село Речица, Руенско в тежко психическо състояние.

Местните са потресени от трагедията, отнела живота на съпруга й  Нури Джелил и двете им деца.. Тримата бяха убити на място след като тир, натоварен със зърно, се вряза в автомобила им на ул."Хаджи Димитър" в Айтос около 21,40 ч. снощи.

След удара тирът се преобърнал в градинка под пътя, в която има лунапарк, люлки и е много посещаван до късно, разказаха местни. Истинско чудо е, че няма и други убити.

В  тежко състояние в болницата е 33-годишният шофьор на тира Валентин Вълчанов и 17-годишен младеж от айтоското село Пещерско, който е пострадал като пешеходец. Той е с политравматизъм, с опасност за живота. Огледът на местопроизшествието продължава и в момента.

Днес сутринта от Областната дирекция на МВР оповестиха официалните данни от инцидента. В него се уточнява, че в условията на десен завой с наклон при спускане по пътя от Провадия към Айтос, товарен автомобил "Волво" с полуремарке, с бургаска регистрация, управляван от 35- годишен бургазлия, поради движение с несъобразена спрямо релефа на пътя скорост и възникнала техническа неизправност -  повреда в спирачната уредба, не могъл да спре своевременно и блъснал странично лек автомобил Волво XC 60, който се движел към Провадия.

Вследствие инерцията на удара двете моторни превозни средства се блъскат в мантинела и дървета в крайпътна градина.

От водача на товарния автомобил е взета кръв и урина за химичен анализ за употреба на алкохол или наркотични вещества. Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Айтос.