Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Ройтерс
СНИМКА: Ройтерс

Съдбата понякога прави подаръци. Така се случва и на 11 септември 2001 г. Някои световноизвестни личности избягват смъртта случайно. Ето някои от тях:

Йън Торп

5-кратният олимпийски шампион по плуване е само на 18 години. Прави крос точно до Световния търговски център. Решава, че времето е идеално за снимки от покрива. Тръгва да влиза, но няма фотоапарат. Качва се на такси до хотела с идеята да се върне. 20 минути по-късно с приятелката си гледа по телевизията атаката.

Майкъл Джексън

Кралят на попа се успива, след като майка му Катрин и сестра му Реби го държат до 3 часа сутринта на телефона, за да говорят. По време на атаката трябва да бъде на интервю в една от кулите.

Сара Фергюсън

Херцогинята на Йорк и снаха на кралица Елизабет има офиси на 101-ия етаж на северната кула. За фондацията си "Шанс за децата". Има среща в 10 часа сутринта, но закъснява здраво заради интервю с Мат Лауръл по NBC и трафика по улиците на Ню Йорк.

Роб Лоу

Звездата на "Код черно" всъщност лети с терористите от Лос Анджелис до Вашингтон след края на снимките на "Западното крило". Седял точно до един от лидерите на "Ал Кайда" в САЩ Закариас Масауи.

Гуинет Полтроу

Едно неправилно пресичане спасява живот. Гуинет пътува към дома си след клас по йога. А Лара Линдстрьом Кларк отива на работа на 77-ия етаж в южната кула. Двете се заговарят и Лара закъснява за работа. Което и спасява живота.

Марк Уолберг

Актьорът трябва да пътува с полет АА 11, който се врязва в северната кула. В последния момент с приятели обаче решава да отиде до Торонто и наема частен самолет.

Сет Макфърлейн

Писателят зад невероятната мултипликационна комедия Family Guy изпуска полета, с който е трябвало да лети Уолберг заради зверски махмурлук. Появява се 10 минути, след като са затворени вратите на самолета.

Пати Остин

Легендата на джаза трябва да пътува с полет UA 93 за Сан Франциско. Остава в Ню Йорк, защото майка и има сърдечен удар предната вечер. Това е самолетът който падна в Пенсилвания, след като пасажерите се опитаха да надвият терористите.

Лари Силвърщайн

Точно това спасение води до конспиративните теории около атаката. Милиардерът решава да купи сградите за 3,2 милиарда долара два месеца преди нея. И всяка сутрин е на среща в северната кула. И на 11 септември решава да отиде на лекар, след като е отлагал няколко пъти. Децата му също не отиват навреме за сбирката на борда.

Едната теория е, че Сълвърщайн е получил данни от израелското разузнаване и е знаел какво се планира. На всичко отгоре той получи 4,5 милиарда долара от застрахователите, което също прави доста странно отсъствието му.