Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Водят Рагевски към съдебната зала. Снимки и видео Авторката
Водят Рагевски към съдебната зала. Снимки и видео Авторката

Съдът му наложи втора мярка "задържане под стража" - този път за убийството на Теодора Бахлова

Обвиненият в убийствата на брокерката Теодора Бахлова и Юмер Мехмет от бандата на Митьо Очите - Станимир Рагевски, запази мълчание и в Бургаския окръжен съд, където в момента се гледа делото за мярката му за неотклонение по делото за убийството на  Бахлова. За него Рагевски получи обвинение само преди 4 дни.

55-годишният мъж бе доведен с белезници в съда, тъй като вече е с най-тежката мярка "задържане под стража" за убийството на Юмер.

. Държавното обвинение настоя Рагевски да остане зад решетките, тъй като имало достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъплението, в което е обвинен. Освен това начинът, по който е извършено престъплението, съпроводено с увреждане на трупа /той е бил разчленен и накиснат в бидон с киселина – б.а/, говорел за високата обществена опасност както на деянието, така и на извършителя.

Имало и реална опасност Рагевски да се укрие или извърши ново престъпление. Прокуратурата се мотивира и с обремененото съдебно минало на Рагевски и буйния му и раздразнителен нрав, за което говорели свидетели. 55-годишният мъж е излежал 5-годишна присъда за кражба на сума пари в особено големи размери, а към момента срещу него имало две неприключили съдебни производства. Едното от тях – за укривателство на два скъпи крадени автомобила и извършване на документно престъпление, дори било внесено в съда и предстояло насрочване.

Адвокатът на Рагевски Живко Нейчев обаче се противопостави, като изтъкна, че разследването е в начална фаза и няма достатъчно доказателства за съпричастността на Рагевски към убийството на брокерката.

Според Нейчев било напълно излишно да се иска втора мярка „задържане под стража“, след като Рагевски вече имал такава по делото за убийството на Юмер Мехмед. От прокуратурата обаче контрираха, че НПК позволява искане на мярка незавсимо от мярката за неотклонние, наложена по друго дело.

Самият Рагевски остана безмълвен в съда, както и пред репортерите извън съдебната зала. В правото си на последни думи той каза само, че оставя съдът да прецени каква мярка да му бъде наложена. „Каквото решите вие“, обърна се Рагевски към съдия Цвета Попова.

Съдийката, която е една от най-опитните в БОС го остави зад решетките с мотива, че „предвид събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че г-н Рагевски е извършил престъплението, в което е обвинен“.

47-годишната Теодора Бахлова изчезна на 29 октомври 2020 г. и бе в неизвестност до 26 август т.г. , когато бяха открити нейни останки, заровени в пуст парцел на бургаските гробища. ДНК експертиза потвърди, макар и трудно заради химическите реакции от взаимодействието с киселината, че останките са на Бахлова. Тогава срещу Рагевски бе повдигнато обвинение и за нейното убийство по чл.115 от НК, за което законът предвижда от 10 до 20 г. затвор.