Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дебора и майка й очакват с нетърпение премиерите на филмите, в които детето играе.
Дебора и майка й очакват с нетърпение премиерите на филмите, в които детето играе.

Американски продуцент й предрича световна слава, след като я вижда на снимките на филм с Арнолд Шварценегер

Заради участието й в забавния сериал „Ол инклузив“ фенове я спрат по улицата и й се радват

Тя все още няма 12 г., а вече се е снимала в 3 американски продукции, в няколко български и в реклами, които се въртят дори в Япония.

Става известна с участието в третия сезон на българския забавен сериал “Ол инклузив”. В него къдрокосата чаровница от Поморие Дебора Жечева играе Стефани и си партнира с актьори като Ненчо Балабанов, Елена Атанасова, Любен Кънев, София Маринкова.

Това лято Дебора прекарва два месеца в курорта Албена, където се снима новият, четвърти сезон на хитовия тв сериал, а излъчването му започва в средата на септември.

Дебора няма

търпение филмът

да тръгне на

малкия екран,
а за снимките казва, че минали изключително забавно. Вече било по-лесно, защото познавала екипа от третия сезон. Тогава се притеснявала дали актьорите и режисьорският състав ще я харесат.

Заради участието в забавния сериал фенове спират момичето по улицата и се радват, пишат в социалните мрежи.

Малката актриса чака с трепет още една премиера, в която се е снимала – тази на холивудската продукция “Кунг Фюри 2”. В нея участват Арнолд Шварценегер, Дейвид Хаселхоф и Майкъл Фасбендер.

Нашето момиче е избрано за продукцията след сериозен кастинг, а когато съобщават, че ще се снима във филма, радостта е огромна. Но тогава Дебора няма ни най-малка представа, че ще играе заедно с Шварценегер.

Тя и майка Хрисияна, която е неин агент, разбират това едва когато Дебора подписва договор с филмовата компания. На снимките в киноцентър “Бояна” не се засича с Арнолд, който по това време снима в Германия, но е впечатлена от участието на

хора от цял свят,

пристигнали в

България  за да

бъдат статисти
в “Кунг Фюри 2”. Това са верни фенове на първата част на филма. Дебора има само един, но изключително интензивен снимачен ден.

Най-дълго обаче – цели 14 часа, е на снимачната площадка при участието си в друга холивудска продукция, чиято премиера също предстои. Това е филмът “Светлините на дявола” (Devils ligts), в който участва и Койна Русева. Дебора влиза в ролята на главната героиня (изиграна от актрисата Джаклин Байрес) като дете. След изтощителния снимачен ден екипът, възхитен от дисциплината на 10-годишната тогава Дебора, й прави страхотна изненада.

“Казаха ми, че ще ме заведат в някаква стая, където да снимаме още една сцена. Когато светнаха лампите, целият екип беше там - продуцентите, актьорите, режисьорите. Всички дойдоха и ме аплодираха, бях много щастлива”, разказва Дебора.

“Режисьорът Даниел Стам падна на колене до Дебора, много хубава изненада направиха. А докато тя снимаше, продуцентът ми каза: “Имате страхотна дъщеря с много голям талант. Сигурен съм, че ще стигне далече”, разказва майката на Дебора. Тя забелязва артистичните заложби на дъщеря си от най-ранна детска възраст.

“Беше на 3 г. и половина, гледахме коледен концерт. Тя видя танц на мажоретки и веднага поиска да я запиша. На следващия ден я заведох, но ръководителката Жулиета Малчева ни обясни, че трябва да стане на 7 г. Съгласих се и останахме да погледаме.

Докато другите репетираха, Дебора взе една от палките и започна да танцува. Учителката остана изумена и каза, че детето се справя добре. И я прие, макар доста по-малка от останалите”, разказва Хрисияна. 

С Койна Русева и режисьора на “Дяволски светлини”
С Койна Русева и режисьора на “Дяволски светлини”
 Така едва 4-годишно, къдрокосото момиченце дефилира по главната улица на Поморие, участва във фестивали, а зрителите не спират да се радват на малката мажоретка.

Дебора е омагьосана

от контакта

с публиката
Започва да участва и в конкурси за красота, печели титлите “Мис Поморие”, “Мис Свети Влас”, а на 5 г. грабва титлата “Принцесата на България”.

Следват ангажименти като фотомодел, а първата й телевизионна реклама е заедно с Нети Добрева. Дебора е на 5 г.

Пет години по-късно режисьорката на рекламата и на сериала "Ол инклузив"  Боя Харизанова ще се обади, за да я покани на кастинг за третия сезон. След месец Дебора разбира, че е избрана.

“Пищях поне 5 минути от радост”, казва усмихнатото момиче. Не издава нищо от сюжета на новия сезон, но загатва, че децата във филма – Стефани и Сашо, стават основни действащи лица…

Дебора вече е в

картотеката на

децата актьори
в киноцентър “Бояна”. Разбрала е, че ако днес няма предложения, утре може да се обадят за кастинг на мегапродукция и тя да тръгне веднага.
Не приема драматично състезанията – ако я одобрят, добре, ако не – продължава напред. От рано усеща, че киното я влече и твърдо иска да покори Холивуд.

И вече се вижда по червения килим - облечена е в хубава дълга рокля, а около нея има камери и почитатели.

Пробивът на бургазлийката Мария Бакалова дава още повече надежда, че това е напълно възможно.

“Много искам да съм като нея, възхищавам се и я подкрепям”, казва Дебора, явно наследила таланта от дядо си по бащина линия Красимир Йовчев. Повече от 40 г. той е бил актьор в Твърдишкия театър със стотици роли.

“Със сигурност артистичният ген е от него, ние с баща й не сме се занимавали с театър”, казва Хрисияна. Покрай дъщеря си тя, без да иска, се превръща в агент за талантливи деца. Направила е агенция, която набира млади таланти и ги насочва за различни кастинги.

Всички деца имат шанс, защото при тях не се търси опит. Но трябва да са настоятелни, да ходят по кастинги и да не се отказват, ако не ги одобрят първия или втория път. Дебора е настоятелна, но гледа леко на нещата – не участва, за да спечели на всяка цена”, казва Хрисияна.

Но детето вече е разбрало, че

актьорската

професия не е

само блясък,

а и много труд
Трета година посещава театралната школа “Светулка” при актрисата от бургаския куклен театър Румяна Калева, минала е и 3-месечен курс по акторско майсторство по метода “Актинг” при Васил Енев. Той пък е режисьор на българския филм “360”, който се снима в Поморие миналото лято.

В него Дебора си партнира с един от идолите си сред родните актриси - Яна Маринова. Играе нейна дъщеря във филма с драматичен сюжет, който разказва за взаимоотношенията на майка и дъщеря, след като бащата, с когото детето е било по-близко, умира от COVID.

«Яна Маринова ми е идол, много харесвам нейните филми, всеки път й се възхищавам. Като разбрах, че тя ще играе майка ми в «360» се зарадвах много. А като се запознахме лично бях на седмото небе. Почувствах я много близка», разказва Дебора. Заради пандемията обаче на два пъти отменили премиерата на кинолентата, така че и тя тепърва предстои.

Дебора иска да се занимава с актьорско майсторство, но набляга и на английския. Покрай снимките на “Ол инклузив” получила предложение от актьора Любен Кънев, който живее в Лондон и има актьорска школа, да продължи обучението си там след XII клас.

Едно от заниманията на Дебора е да гледа холивудски продукции, за да наблюдава актьорската игра. Иначе не обича да стои много пред компютъра. Предпочита да е навън с приятелки, да карат колело или тротинетка, ходи и на танци. Признава, че някои от съучениците й завиждат за снимките, но повечето били добронамерени и много любопитни как се случват нещата на снимачната площадка.

А Дебора е категорична, че от самото начало камерите не я притеснявали, дори обратното – чувствала се напълно в свои води. Според майка й това, че е започнала да се снима от много малка и е помогнало да е естествена пред камерите – нещо, което се харесва на всеки режисьор и продуцент.

Вероятно това, както и безспорният й талант, са били част от причините момиченцето от Поморие да бъде избрано сред 160 деца от цял свят за реклама на известна марка детски играчки.

Кастингите били на живо и в няколко кръга. Първо отпаднали 80 деца, после още и накрая останали четири – точно колкото били необходими за рекламата. Нашата Дебора била едно от тях.

Дебора с двама от главните герои в сериала „Ол инклузив“. В него тя играе малката Стефани
Дебора с двама от главните герои в сериала „Ол инклузив“. В него тя играе малката Стефани
5-годишната Дебора  в първата си телевизионна реклама.
5-годишната Дебора в първата си телевизионна реклама.
Като носител на титлата "Принцеса на България".
Като носител на титлата "Принцеса на България".
Талантливата Дебора мечтае да покори Холивуд.
Талантливата Дебора мечтае да покори Холивуд.