Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петко Симеонов
Петко Симеонов

Снощи сцена от театър на абсурда по БНТ. Чичо от "Семейство Адамс" говори за българската политика. Хорър и нещо многозначително: "важно е да се свърши работа".

Дали от самото начало между двамата добри познати, СТ и РР, е имало цел - президентските избори да се проведат от служебен кабинет, не са ми казали, но ако е имало, работата е свършена. Серията от нелепи действия на ИТН не бяха от глупост. Това е сценарен екип. Те могат да се оправдават с политическа неподготвеност, но сценарно са добри.

Нинова и БСП получиха наглед нелеп мандат. Защо ще провеждат "публични консултации" за съставяне на кабинет? Защото са знаели възможностите на мандата.

Следва очакваната сцена: Нинова прави изявление, в което припомня какви добри намерения са имали, как са били готови на компромиси в името на народа, как са планирали преговори и пр., и пр., но ето - отказът на ИТН от подкрепа прави мисията им невъзможна, но пък сега всички са направили своите изводи. Ето - господин Слави Трифонов заяви, че в следващото НС задължително трябва да се състави правителство, което значи, че като запазваме високия морал на протестърите, ние от БСП и другите, без ГЕРБ и ДПС, трябва да забравим различията си и отсега да мислим за своя общ бъдещ кабинет.

Целите са постигнати - служебно правителство провежда президентските избори, БСП излиза окончателно от изолацията в протестърската среда, ГЕРБ и ДПС условно остават вън от играта.

Сметки без кръчмар.

Потискаща атмосфера, създавана от конфликтни хора, сеещи омраза...

България трябва да има обща, голяма и ясна, градивна цел. Целта ще създаде дух на разбирателство и дружелюбие. Заедно, заедно, заедно устремени по общ път!

От фейсбук