Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Убитата брокерка Теодора Бахлова
Убитата брокерка Теодора Бахлова

Арестът на Деян Дичев от Бургас, обвинен, че е помагал на обвинения в дойно убийство Станимир Рагевски.да изнесе в чували разчленения Юмер Мехмед, е удължен на 72 часа с прокурорско постановление.

В понеделник прокуратурата ще внесе в съда искане за най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", научи "24 часа".

Юмер изчезна на 4 август т..г., а разследването установи, че е бил застрелян в тила от 55-годишния бизнесмен Станимир Рагевски. След това тялото е било разчленено с електрически нож, частите сложени в чували, а те - в бидон. Така останките са били изнесени от жилище на Рагевски в к-с "Зорница" и изхвърлени край езерото Вая.

По подобен начин вероятно е убита и брокерката Теодора Бахлова, която изчезна на 29 октомври м.г.  На 27 август за  нейното убийство прокуратурата обвини отново Рагевски. Части от тялото на 47-годишната жена бе открито заровено в пуст парцел на Гробищния парк. 

От полицията разкриха, че след като е била застреляна, Бахлова също е била разчленена. За да се отърве от уликите, убиецът накиснал парчетата човешко месо в бидон с киселина, разтворена в определено количество вода. Така нарязаното тяло  престояло над 3 месеца в киселината, след което останките са били заровени на различни места.

 „Най-вероятно Теодора Бахлова е била убита в деня на изчезването си“, каза директорът на ОД МВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов . Бахлова изчезна на 29 октомври м.г. след като излязла около 17 ч. от дома на майка си на ул.“Оборище“, хванала такси и слязла в района на хотел „Бриз“. Камери са я уловили как се отправя към бул.“Булаир“, но седите й се губят на метри от сградата на КТ „Подкрепа“.

От полицията съобщиха, че Бахлова е убита в апартамент, до който Рагевски е имал свободен достъп. Финансови претенции от страна на Бахлова към Рагевски е най-вероятният мотив за убийството, смятат разследващи. За ликвидирането на Юмер те посочиха неуредени финансови отношения..