Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Още търсят главата на Бахлова, разчленена като Юмер. Готвачът Деян разкри къде са двата трупа Теодора Бахлова изчезва на 29 октомври 2020 г. Чака се потвърждение, че намерените останки на гробището в Бургас са нейни.

Чакат ДНК проба и търсят главата

Навремето работела с несебърския хотелиер и общинар Димитър Янков, била партньор и на Станимир Рагевски, който е обвинен за убийството на младия мъж от бандата на Митьо Очите

Два дни бургаски полицаи копаят из гробищния парк на Бургас с надеждата да открият човешка глава. Тя трябва да ги доведе до разплитането на едно от най-ужасяващите в най-новата ни история престъпления – убийството на брокерката на недвижими имоти Теодора Бахлова.

На 25 август криминалисти откриха торс и ръце, заровени в един от парцелите на гробището. Предполагат, че останките са на изчезналата преди 10 месеца Бахлова, но само ДНК експертиза може да потвърди това със сигурност. Първоначално се очаква пробата да е готова за около 6 часа. Оказва се, че заради лошото състояние на костите извличането на ДНК е затруднено и резултатите ще се забавят. Полиция и прокуратура запазват мълчание за поредната находка с човешки останки.

Само 14 дни по-рано криминалисти отнесоха в дирекцията

няколко чувала

с накълцания на

малки парченца

Юмер Мехмед

- 28-годишен мъж, израснал по интернати, разследван като част от разбитата през 2018 г. организирана престъпна група с лидер Димитър Желязков-Митьо Очите. В единия от чувалите бе главата на Юмер със заседнал в черепа проектил. Дали брокерката Бахлова също е била екзекутирана с куршум в главата и след това нарязана както Юмер, ще може да се каже само ако експерти разполагат с главата на 47-годишната жена.

Пред “24 часа” разследващи намекнаха вчера, че се работи усилено в тази насока и скоро се очаква развръзка. Междувременно още на 25 август през нощта Християна Радоева, дъщерята на Теодора, написа в социалните мрежи, че тялото на майка ѝ е намерено.

Бившата брокерка на недвижими имоти изчезва на 29 октомври м.г. Малко преди 17 ч тя вика такси от дома на майка си на ул. “Оборище” в центъра на Бургас. Слиза до хотел “Бриз” в близост до гарата и поема към бул. “Булаир”. Камери заснемат маршрута ѝ до момента, в който подминава сградата на КТ “Подкрепа”. Оттам следите ѝ се губят. След като дъщеря ѝ подава сигнал, че е изчезнала, Теодора е обявена за общодържавно издирване.

Първоначално се работи по версиите самоубийство или бягство от нещо или някого. Криминалисти проверяват маршрутите ѝ до моста в Морската градина, района около пристанището, но на записите от видеокамери в района Теодора не е прехваната. Досъдебно производство по случая така и не е образувано в продължение на месеци, а мотивът е, че няма данни Бахлова да е станала жертва на престъпление. Сред неофициалните версии се лансира тази, че жената

най-вероятно

се укрива заради

сериозни

дългове,

натрупани след 2009 г.

Дотогава бившата възпитаничка на музикалното училище в Бургас е сред най-успешните брокери на луксозни морски имоти. Продава предимно на руснаци в Несебър, Слънчев бряг и Свети Влас, а посветени твърдят, че за определен период е работила и с мегахотелиера и шеф на общинския съвет в Несебър Димитър Янков-Императора. След екзекуцията му на 9 май 2007 г., когато Янков бе надупчен със 7 куршума в джипа си, Бахлова била много уплашена, спомнят си стари нейни познати.

След финансовата криза през 2009 г. Бахлова, която не само продавала, но и купувала имоти на килограм с кредити, започва да задлъжнява към банките. Опитва се отново да изплува на пазара, но безуспешно. Тогава заминава за Англия, където прекарва 5 г. Казват, че в Лондон отново се занимавала с продажба на имоти.

В началото на COVID пандемията прекарва тежко вируса и се връща в България в разклатено здраве. Според дъщеря ѝ имала намерение да се върне за малко в Лондон, за да си уреди някакви документи, след което трайно да остане в България. Дори имала бизнес планове.

От  деня, в който Теодора Бахлова изчезва, дъщеря ѝ не спира да повтаря, че вероятно се е случило най-лошото. Момичето

категорично

отхвърля

версията за

самоубийство,

описвайки майка си като силен и позитивен човек, който не би посегнал на живота си.

Случаят “Бахлова” започва да се разплита едва след жестоката смърт на Юмер Мехмед. За убийството, станало на 4 август т.г., е арестуван бургаският предприемач Станимир Рагевски, който се занимава със строителство и продажби на недвижими имоти. Участва в десетина фирми, в някои като едноличен собственик, в други - в съдружи. Оказва се, че

Рагевски добре

познавал

изчезналата

Бахлова, с която

преди години

били

бизнеспартньори

При едно от строителните начинания на Рагевски и съдружника му Ангел Костадинов Бахлова изкупила на зелено два етажа от новострояща се кооперация на ул. “Константин Фотинов” в центъра на Бургас, като така на практика финансирала строежа.

По-късно обаче банка запорирала имотите ѝ в жилищната кооперация заради неплатени кредити. 55-годишният Рагевски се оказва и човекът, с когото Теодора е говорила в деня на изчезването си. И тук има съвпадение с убийството на Юмер – той напуска строителния обект на ул. “Иван Богоров”, в който работи, за да се види с някого. И то след телефонен разговор с Рагевски.

Бизнесменът е арестуван на 7 август, а на 12-и вече е обвинен в убийството на Юмер, застрелян заради неуредени финансови отношения, твърди прокуратурата. По всяка вероятност човекът на Митьо Очите е изнудвал Рагевски, като твърде е възможно в дъното да е била историята с брокерката, допускат запознати. Според друга версия обаче Юмер е искал петцифрена сума от бизнесмена като компенсация за над едногодишния си престой зад решетките като член на бандата на Очите. Групата се разследва за рекет, побоища, палежи и наркоразпространение.

Според специализираната прокуратура Юмер е организирал палежа на коли на две бургаски погребални агенции. Той споделил пред свои приятели, че поръчител на палежите на катафалките всъщност бил Станимир Рагевски, а мотивите били лични.

Ключова роля в разкриването на убийството на Юмер всъщност изиграва приятелят на закопчания Рагевски - Деян Дичев, по прякор Готвача. В Бургас той е известен като съдържател на заведение във Военния клуб, популярно с вкусната си храна и с редовни ВИП посетители, сред които много магистрати. По данни на прокуратурата той е помогнал на Рагевски да изнесе чувалите с човешки останки от апартамент в бургаския комплекс “Зорница”, където след разстрела Юмер е бил разчленяван в продължение на три дни с електрически нож. Както “24 часа” пръв писа още тогава, липсвал единият крак на жертвата. Крайникът все още се издирва.

По непотвърдени данни същият свидетел Дичев е отвел полицаите и до мястото в гробището, където е била заровена Теодора. Или поне части от нея. Отново по неофициална информация Дичев се е видял с Теодора, след като тя напуснала дома на майка си.

От прокуратурата засега не коментират дали срещу Готвача ще бъде повдигнато обвинение – било за съучастие или нещо по-сериозно, и заявиха, че днес ще оповестят официални данни от разследването. Бургас обаче е шокиран от зловещите разкрития и все по-ширещия се слух, че с разкриването на случая “Юмер” всъщност е започнало разплитането на серия жестоки убийства, извършвани от хора с привидно чист бизнес, но с патологични отклонения.