Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Две момченца на 11 и 13 години от бургаския комплекс “Меден рудник” са се удавили в езерото “Мандра”, съобщи говорителят на полицията Цветелина Рандева. Телата им са намерени от водолазен екип към регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” - Бургас и служители на ИАРА.

Около 00,30 ч. снощи в четвърто РУП Бургас е получено съобщение от родителите на двете момчета, че излезли да играят по обяд, но след свечеряване не се прибрали в домовете си.

Родителите ги търсили на различни места в к-с “Меден рудник”, звънели по приятели и близки, но след като не открили никакви следи, алармирали полицията за изчезването на момчетата.

Своевременно за провеждане на оперативно-издирвателни действия е сформиран съвместен екип от служители на отдел “Криминална полиция” при ОДМВР Бургас и четвърто РУ Бургас, които проверили още няколко възможности за местонахождението на децата.

Около 09,00 ч. днес рибар подал сигнал, че във водата на езеро Мандра, в района на дигата на помпената станция, забелязал човешко тяло. Екип водолази от РДПБЗН Бургас извадили трупа на 13-годишното момче. Със съдействието на служители от ИАРА периметъра на претърсване в езерото е разширен, като около 16,00 ч. е открито тялото и на 11-годишното момченце.

При извършения оглед видими следи от насилие не са открити. Намерени и иззети са дрехите, обувките и багажът на децата, оставени на камъни по дигата в близост до мястото, където във водата е намерено първото тяло. Вероятно момчетата са влезли да се къпят в езерото Мандра, но по неустановени до момента причини са се удавили.