Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

.4 август, 2018 г. Турски спецполицаи извеждат Митьо Очите от луксозен хотел в Истанбул.
.4 август, 2018 г. Турски спецполицаи извеждат Митьо Очите от луксозен хотел в Истанбул.

Човек от бандата на Митьо Очите, срещу когото е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група, е обявен за общодържавно издирване, съобщиха от полицията за "24 часа".

Става дума за Юмер Мехмед, който на 6 август е обявен официално за общодържавно издирване, уточниха от Областната дирекция на МВР Бургас. Според близки на Юмер  той изчезнал още на 4 август.

Юмер Мехмед бе арестуван заедно с още 11 души, смятани за приближени на несебърския бос Димитър Желязков-Мито Очите, на 2 август 2018 г. Преди няколко месеца обаче бе пуснат от ареста, а мярката му за неотклонение бе заменена с възможно най-леката - подписка.

Самото дело срещу Желязков и хората му, обвинени в рекет, палежи, побоища и наркоразпространение, все още не е тръгнало по същество в Специализирания съд.

То бе връщано няколко пъти в прокуратурата заради допуснати процесуални нарушения. Преди дни Димитър Желязков също бе пуснат, но под домашен арест. Той е с електронна гривна в имението си в несебърското село Кошарица.  Митьо Очите бе задържан на 4 август 2018 г. в Истанбул.