Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петко Симеонов
Петко Симеонов

Със 120 гласа "за" и един "против" ръководството на БСП е взело решение за "перфектната подкрепа". Другите три партии на "протеста" не могат да мерят политическия си опит със столетницата.

БСП се завръща като предлага подкрепа: правителството да изпълнява лява програма с недопускане на либерална политика и второ - тя няма да участва в правителството, но ще одобрява персоналния му състав. (а надолу по властовата пирамида, не се говори, но неизбежно ще има достатъчно нейни хора.) Всичко това, според виждането на БСП, ще бъде закрепено между четирите партии с писмено "споразумение за подкрепа".

Добър или лош, това е реален вариант за излизане от кьор сокака.

Днес се очертаха двете възможности: създаване на ляво правителство с подкрепа на БСП или (макар да не беше формулирано) създаване на "експертно" правителство с подкрепа на ДПС.

Тъй като всички от "споразумението" (Няма думата "коалиция"!!!) са за "разграждане на модела Борисов", възможно ли е да се говори конкретно - какво значи това? Подавам жокер: премиерът ще ходи всеки петък на парламентарен контрол; когато НС "извика" премиера, той ще отива; когато опозицията зададе въпрос, той няма да бъде отлаган... и т.н.

(В "модела Борисов" не могат да влизат проблеми, които изискват промяна в конституцията, защото това е "конституционен модел", а не "борисовски".)

Когато се говори, че ще се проведе борба с корупцията, как точно смятат да го направят?

Корупцията е свързана с конкретни практики. Например размера на комисионните. ГЕРБ е обвиняван, така ли е - не зная, в огромни комисионни. Изговаря се - 50, 60, 70 процента.

Какъв ще бъде процента на комисионните, който ще вземат партиите на промяната? (брюкселските чиновници били вземали два процента) Да заявят своето число.

Това е елемент от ефективната борба с корупцията.

Има още въпроси...

*От фейсбук