Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

6000 спортисти, 3500 журналисти и 900 гости на откриването на игрите в Токио - но без фенове Олимпийският огън пламна пред празните трибуни на стадиона в Токио. СНИМКА: РОЙТЕРС

Най-тихата церемония по откриване на олимпийски игри се проведе в присъствието на приблизително 10 400 души - и нито един фен. Заради извънредното положение в Япония в навечерието на игрите бе съобщено, че те ще преминат без никакви фенове, дори и минимален брой японски зрители. Мнозина тъгуваха. Организираха импровизирано посрещане на атлети и протягаха ръка към чакащите да влязат хора, свързани с олимпийското движение заради работата си. Имаше и други, които организираха протести срещу провеждането на игрите пред Олимпийския стадион по време на откриването.

Игрите започнаха. Олимпийският огън гори. Церемонията по откриването беше красива и тъжна - без фенове.

По официални данни на олимпийския стадион в Токио присъстваха 6000 спортисти, 900 официални гости и 3500 журналисти от цял свят. 

Ако всички те може да влязат в условната графа "гости" на церемонията, то останалите на стадиона бяха хората, ангажирани с организацията и програмата на церемонията. 

Но истинската емоция отсъстваше. Отне я пандемията. Даде ни празни трибуни. Но спортът дава надежда. И вяра, че тя няма да е напразна.