Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ДПС няма да отстъпи от условията си за възстановяване на нормалността в политиката, възстановяване на демокрацията, заяви Карадайъ след консултациите при президента. Снимка ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
ДПС няма да отстъпи от условията си за възстановяване на нормалността в политиката, възстановяване на демокрацията, заяви Карадайъ след консултациите при президента. Снимка ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Безусловна подкрепа няма. ДПС няма да отстъпи от условията си за възстановяване на нормалността в политиката, възстановяване на демокрацията.

Това заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ след края на консултациите при президента. Второто, за което ще настоява ДПС, е в диалог да се произведе програма за ускорено развитие на страната.

Днес е много важно, че има добра основа за диалог. И всички партии, които са в Народното събрание, трябва да подходят с много сериозна отговорност и тази добра основа за диалог да не се минира, а да се възползваме от тази ситуация и да произведем ясни национални приоритети на база партийните, да има ясна програма с ясни срокове за изпълнение от следващото правителство, коментира Карадайъ.

Той обясни, че отговорността се носи от политическите партии, които подкрепят програмата. Персоналният състав не е маловажен, но е второспетенен, той е последващ етап, допълни лидерът на ДПС.

Запитан как ще коментира промяната в позицията на ИТН, която първо определяше ДПС като партия на статуквото, а след това ги покани на разговори, Карадайъ обясни: Всеки си има методи и инструменти за печелене на партийни дивиденти по време на предизборната кампания. Иначе за отговорните политици е ясно, че, с изключение на кабинета "Орешарски", в последните 12 г. ДПС винаги е била в опозиция и то в опити да устоим и да отстоим демокрацията.

За съжаление, демокрацията има криза днес. Затова ясно и категорично трябва да заявим, че възстановяването на демокрацията не може да се случи с недемократични методи и инструменти. Демонтажът на порочния модел не може да се случи със същия модел, категоричен бе лидерът на ДПС.