Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За сведение.

Народните представители имат кабинети в бившия Партиен дом. Там имат кабинети и заседателни зали парламентарните групи и комисиите. В онази сграда се обсъждат законопроектите, събират се различни експертни групи, правят се съвещания, заседания и пр. Приемат се граждани. Въобще съдържателната работа на парламента протича там. Далеч от камерите.

Над централния вход на бившия Партиен дом от години има масивен надпис НАРОДНО СЪБРАНИЕ. От двете страни са Министерският съвет и офисът на Президента. Затова възникна и нарицателното "Триъгълникът на властта". Там, както видяхме, има далеч по-удобна пленарна зала.

Народното събрание се върна обратно на старото място заради лидера на ИТН Слави Трифонов. Той и други виждат и чуват как там трака влакът на традицията. Придава се улегналост на заседанията. Бившият "Партиен дом" им напомнял ЦК на БКП, който работел "тайно" и "тоталитарно" (освен това преместването беше щрих от "изчегъртването" на ГЕРБ)...

Върнаха се в "историческата сграда" и отново дадоха живот на неговото знаково историческо значение! Знак отпреди сто и кусур години!

"Историческата сграда" е ситуирана в столицата на новоосвободена България умишлено там - между руския Цар, възседнал кон, с лице към централния вход, и храм-паметника "Александър Невски". Между руската сила и православната Вяра.

След Освобождението е било естествено и нормално. Даден е искания знак на респект пред освободителите!..

Върнете пленарните заседания, уважаеми народни представители, там, където непленарно пребивавате. Не си играйте с историческите знаци.

*От фейсбук! 

*От фейсбук!