Показно разстреляният адвокат на Милошевич се женил три пъти за миски

02.08.2018;

Известният белградски адвокат Драгослав (Миша) Огнянович, който бе разстрелян показно пред дома си в квартал “Нови Белград”, е женен три пъти - все за красавици.

През последните години Огнянович живеел повечето време в Нови Сад с третата си съпруга – бившата миска Саня Папич, а до Белград ходел само по работа. Непосредствено преди убийството Саня публикувала в социалните мрежи снимка с малката си дъщеричка.

Двамата са заедно от 2014 година. Оженили се в Париж на романтична церемония.

"Миша ме впечатли като много комплексна личност, а разликата в годините е само предимство в нашите отношения. Винаги съм искала да се обвържа със зрял мъж. Миша и аз градим един

общ живот

и тези неща са от значение", казва Саня Папич в едно от последните си интервюта.

57-годишният мъж е убит, докато вървял към входа на дома си заедно със сина си. Синът му Петър е ранен в дясната ръка.

Според една от версиите нападателят ги причакал, докато паркирали колата си. Извикал адвоката по име, за да го накара да се обърне, след това стрелял и избягал по посока на автобусна спирка.

Предполага се, че нападателят не е знаел, че адвокатът ще бъде със сина си.

Петър не е бил обект на атаката, макар че е ранен. Той е успял да зърне лицето на убиеца, което допълнително ще помогне на полицията в разследването.

Драгослав Огнянович придоби популярност, докато бе част от юридическия екип, защитавал бившия югославски президент Слободан Милошевич в Международния трибунал за бивша Югославия в Хага. Бившият югославски лидер бе арестуван през 2001 г. и изправен пред трибунала за геноцид и други военни престъпления, но бе намерен мъртъв в килията си през 2006 г. преди приключването на процеса.

В последните години

кариерата на адвоката

беше много успешна. Сръбски медии отбелязват, че той е защитавал много клиенти, извършили тежки престъпления. В последните години е представлявал Лука Бойович - един от водачите на Земунския клан.

Именно Лука Бойович, смятан за един от най-големите мафиотски босове в Сърбия, може да се окаже причина за убийството на адвоката. През последните няколко месеца в Белград са убити няколко приятели на Бойович.

Една от версиите е, че случаят е свързан с

войната на престъпни кланове,

участващи в трафика на наркотици. Предполага се, че адвокатът може би е станал жертва на вътрешна война за контрола над наркопазарите.

Убийството на адвокат Драгослав Огнянович е 19-ото "мафиотско убийство" през тази година. Според съобщение на Демократическата партия на Сърбия от 2012 г. тези убийства са над 80. Адвокатските камари на Сърбия обявиха едноседмична стачка след убийството на своя колега.

"Ще упражним максимален натиск върху компетентните държавни власти, за да бъдат намерени извършителите на това престъпление", се казва в изявлението им.

Колко деца има разстреляният адвокат, четете в печатното издание на "168 часа".

Четете още:

Българчето, ранено при убийството на мафиот в Италия, вече говори

Арестуваха италиански мафиот с български паспорт в Мароко. Анджело е издирван от 22 години, разпознат е по отрязан среден пръст на лявата ръка

Още от Афера

6 години търсят кой закла Банскалията

Шест години и половина още не е разкрито зверското убийство на известния благоевградчанин Димитър Сукалински-Банскалията. Затова пък един от арестуваните и уличени в престъплението успя да осъди

Дрогиран, Николай ритал главата на Мария, когато била вече в безсъзнание

Разбита от юмруци и ритници глава. Зверски побой над жената без капка съвест за това, което й се причинява. Нанасял й е удари дори когато вече е била в безсъзнание.

Удар със сила над 20 тона смазал двете баби в Карнобат. 18-годишният Алекс не успял да натисне спирачка, минал с мерцедеса си през пешеходките

Удар със сила над 20 тона е премазал двете възрастни жени от Карнобат, тръгнали към гробищата на Архангелова задушница, 3 ноември, разкриха експерти пред “168 часа”.

Издирваният бивш македонски премиер Никола Груевски от Будапеща: "Искам политическо убежище!"

Издирваният бивш македонски премиер Никола Груевски публикува пост във Facebook, в който казва, че се намира в Будапеща и е поискал политическо убежище от унгарските власти.

Коя е Мирела Грегори, изчезнала 45 дни преди Емануела Орланди?

"Слизам, Александър ме чака. Няма да се бавя, връщам се след малко". Това са последните думи, които чуват родителите на 15-годишната Мирела Грегори, която изчезва на 7 май 1983 г.

Десетки US шпиони са убити след пробив в тайна уеб платформа

Един от най-големите провали на ЦРУ през последното десетилетие започва през 2009 г. в Иран Десетки американски шпиони са били убити, след като Иран и Китай са разкрили услуга за тайни съобщения на

Операция “Октопод”: Основният свидетел загива в катастрофа, а вторият е сечен с брадва. Алексей Петров беше оправдан за пране на 3,3 млн. лв.

Цветан Цветанов коментира съдебното решение по делото "Октопод" без да споменава името на Алексей Петров. Бизнесменът, който бе разследван по времето, когато Цветанов бе вътрешен министър,

Дрога прави хората канибали, от “Крокодил” им окапва плътта

Позната отпреди 8 г. в САЩ дрога, която води до канибализъм, вече е стигнала и до България, съобщи д-р Теменужка Любенова, председател на областния съвет по наркотичните вещества в Благоевград.

Българският паспорт - сред 18-те най-желани в света

П рез 2018 г. българският паспорт е сред най-влиятелните в света. Това сочат данни от международни класации за задгранични документи става ясно от проучване на "168 часа".

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.