Зелев сок с прополис срещу тежката болест
Проф. Янаки Караджов е микробиолог и еколог. През последните 30 г. практикува апитерапия - лечение с пчелни продукти. Член е на Съвета на старейшините на ПП ГЕРБ. На 19 април той навърши 81 г. Преди 21 г. му поставят диагноза рак на дебелото черво. Следва сложна операция, при която е изрязана част от червото. След нея проф. Караджов е трябвало да се подложи на химиотерапия, която обаче той отказва. Решил, че със знанията си може да си помогне сам и да се излекува. Започнал самолечение със зелев сок по своя рецепта.
ЗНАХАР
“Преди 21 г., като ми поставиха диагнозата, бях убеден, че ракът е хронична вирусна инфекция. При това положение да ти правят химиотерапия, е пълна глупост, защото лечението ще омаломощи най-ценното в човешкия организъм - имунитета. Затова я отказах”, разказва професорът.
Онколожката му казала: “Абе, Караджов, ти ще се самоубиваш ли?” Микробиологът й отвърнал, че няма да се самоубива, а ще създаде препарат, който да засили имунитета му, защото само той може да го измъкне. За своята рецепта казва:
“Използвам лактобацили, защото са мощни имуномодулатори. Но не ги вземам от този, който е в киселото мляко, а от негов родственик - лактобацилус плантарум. На него дължим чудесни туршии, кисели краставички и кисело зеле. Той се намира в самите растения.”
Той решил да накладе зеле, но по специална технология.
Съставки и
приготвяне
“Във всички кулинарни книги пише, че солта трябва да е 5%. Но когато е така, не можеш да пиеш големи количества зелев сок, защото се вдига кръвно и се уврежда сърцето. Затова аз слагам до 0,9%, и то морска сол, която има малка част натриев хлорид”, казва проф. Караджов.
Той слага в бидона зелките нагоре с кочана, като го цепва леко. “За да стане хубав сокът, слагам и 2-3 ябълки, дюли, царевица. Задължително добавям и 1 червена зелка и чакам да ферментира около 21 дни.” След като зелевият сок е готов, професорът слага в него “главното си оръжие” - 370 грама прополис на прах.
“После добавям хрян, защото той убива вирусите. Може да се замени и с джинджифил. С всички тези добавки сокът се консервира и може да изтърпи и 10 г.”, казва проф. Караджов.
Със своя зелев сок той помогнал на стотици хора, без да им взема и стотинка. И до ден днешен болни от рак го търсят заради рецептата му.
“Непрекъснато ме търсят, по 15 души дневно. Дойде ли някой раково болен, давам му една туба от сока. Още тогава си казах, че няма да вземам пари от болен от рак”, казва проф. Караджов. По думите му този сок трябва да се пие, докато човек оздравее. “Ето, вече 21 г. съм жив, а по нормите на медицината един раково болен трябва да издържи 5 г. и се счита, че е прескочил трапа”, казва професорът. Според него броят на онкоболните у нас рязко се е увеличил. “Защото вкараха ГМО в България, от това се увеличи ракът. Затова аз не купувам хляб и си го правя от лимец вкъщи. Не трябва да ядем пшеница и всичко, направено от нея, като сладкиши. Яжте лимец и овес и няма да сте болни”, категоричен е проф. Караджов.
Според него зелевият сок помага, дори човек да няма рак. “Няма да имате грип, хрема и куп болести, ще се повиши имунитетът ви”, казва той.