Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Наско Сираков
Наско Сираков

Пътят към спасението

Наско Сираков ще прибегне до решителен, спасителен ход за “Левски” - настоящият собственик ще продаде клуба, за да подсигури съществуването му. Английски инвестиционен фонд ще придобие мажоритарния дял акции на “Левски”, обяви “Котаспорт”. Информацията за финални преговори за придобиване на собствеността на клуба от стадион “Георги Аспарухов” бе потвърдена и пред “24 часа”.

Сделката няма да цели финансово облагодетелстване на самия Сираков, а гаранция за сериозни инвестиции в “Левски”, с които да бъдат покрити огромните задължения на клуба и да се изгражда боеспособен отбор.

Очаква се самият Наско Сираков да продължи да държи спортно-техническата власт в клуба, макар и вече да не е собственик.

В момента Сираков притежава 26 383 877 акции, или 86,6% от “Левски”. 10% от акциите са притежание на тръст “Синя България”. Останалите са на дребни акционери.

Наско Сираков получи акциите от Васил Божков на 2 юни 2020 г. На общо събрание на 17 юли бе утвърден официално за председател на новия надзорен съвет.

Преди да е изминала и една година, се налага той да търси вариант, при който вече няма да е собственик, но и “Левски” няма да е застрашен.

Сираков ще направи изявление във връзка с бъдещето на клуба днес, 24 май, по време на честването на 107-годишния ни рожден ден, съобщиха от “Герена”.

“Левски” се намира в изключително тежко финансово състояние. Индикациите към момента са, че лицензът за следващия сезон е спасен, тъй като с парите по трансфера на Найджъл Робърта и други приходи са покрити основните задължения, които го застрашаваха.

Настоящите футболисти и служители обаче получиха само една от дължимите им заплати от началото на годината, което увеличава напрежението. Живко Миланов, който е начело на отбора след заразяването на Славиша Стоянович с коронавирус, призова спешно да се проведат и разговори с играчите с изтичащи договори, за да не се стигне до разпад на тима.

Отделно над “Герена” продължават да са надвиснали черни облаци заради многомилионните стари задължения.

Наско Сираков бе призован и директно от тръст “Синя България” да разкрие пълната актуална картина, да обяви плановете и перспективите за бъдещето, както и да даде отчет за финансовото състояние.

От клуба обявиха, че това ще се случи навръх 107-ия рожден ден и отбелязването му. В 11 часа днес футболисти, треньори, юноши и ветерани ще поднесат цветя, а по традиция празникът ще бъде отбелязан на мястото, където е основан “Левски” - могилката до 22-о училище в София.

На церемонията за първи път от над 80 години ще бъде изпълнен старият химн на клуба.