Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Източник: Pixabay
Източник: Pixabay

Крипто валутите се завърнаха обратно във финансовите новини, след като тяхната стойност започна да се повишава в геометрична прогресия напред. Най-популярната валута към този момент продължава да е биткойн и именно тя продължава да изненадва всеки един финансов агент. Въпросът е: какво можем да правим с дигиталната валута, когато решим да я използваме? Все повече бизнеси започват да я интегрират и не трябва да мислим само като инвестиция, крипто валутите предоставят невероятна скорост на разплащане - може би без никакъв аналог в момента при финансовите транзакции. Та за какво могат да се използват:

1. Почивка

Самолетните компании и редица хотели вече са интегрирали системата, с която да се правят разплащания. Един особен плюс е, че цената на дигиталната валута никога не се променя и практически върши перфектна работа, когато дойде време за тегления, обмяна на валута и още много други пречки. Ще открием дори онлайн платформи, които предлагат да изберем почивката, да направим капаро или да заплатим цялата сума и да не се притесняваме за потвърждение, веднъж щом резервацията е направена, сумата е пристигнала на правилното място.

2. Спортни залози

Как е възможно да се използват дигитални валути в една от най-популярните индустрии на света? Следващият важен въпрос ще бъде: защо? Мнозина биха помислили, че когато се интегрира системата, повечето оператори се подготвят за ръст в приходите. Това не е точно така по няколко причини. Първо ще забележим, че 1xbet не се е спрял на една конкретна валута, а на доста по-богато портфолио. Всеки един залог може да се преизчисли, следователно единствената разлика е в една по-различна подавана стойност. Причината да откриваме и тази опция, сред много други - реномираните оператори винаги имат добри договори за бързо обслужване на клиентите си - е скоростта. Мнозина биха искали да започнат забавлението веднага, а единствената валута, която пристига с приблизително същата скорост, това са биткойнът и всички подобни валути. Освен това говорим за допълнителна сигурност при правенето на транзакции, а точно към това се стреми индустрията.

3. Бижута

Често ще забележите, че някои магазини за бижута са готови да работят с клиенти, които разполагат с дигитален портфейл. Впрочем не трябва да забравяме, че освен биткойн има и други криптовалути, които също повишиха своята стойност. Защо обаче точно тази индустрия се интересува от криптовалути? Имайки предвид стойността на качествено бижу или часовник, не е изобщо трудно да се досетим каква стойност ще има. Някои клиенти предпочитат да не носят големи суми със себе си. Красивите украшения имат своята стойност, а заплащането им може да стане изключително лесно и бързо.

4. Храна

Някои от по-луксозните ресторанти могат да се смятат за приятелски настроени към новият начин за разплащане. Малцина биха използвали възможно най-скъпата си валута, за да направят разплащане, но това в никакъв случай не означава, че стелъри и рипъли няма да влязат в употреба, когато вечеряте или закупувате своето кафе. Стойността им е също добра и лесна за преизчисляване. Защо този метод за разплащане става популярен и за по-нискобюджетни покупки? Все по-често ще открием, че някои потребители оставят портфейла си у дома, но не се разделят с мобилния си телефон, а същият отдавна изпълнява функцията на банков агент.

5. Забавление

Не трябва да забравяме, че гиганти като Microsoft никога не игнорират новите възможности и често са сред първите, които веднага ще добавят още една иновация към богатото си портфолио. Като технологичен гигант, те предлагат не само софтуер, но и хардуер, а най-добрата новина е, че портфолиото им от дигитални валути е впечатляващо. Впрочем не е трудно да забележим, че дори Xbox платформата предлага на клиентите да закупуват игри. Тенденцията в последствие се прехвърли и към Sony, като техният Playstation също може да се похвали с положителни нагласи.